10 alimente care ajuta la curatarea arterelor

Afectiuni 28.03.2017 Livia Caled
Bolile de inima sunt cele mai raspandite cauze de deces la nivel mondial, de aceea este important sa ai grija la ceea ce mananci, sa inveti sa te relaxezi si sa faci miscare. O alimentatie nesanatoasa, bogata in grasimi si chimicale, fumatul, stresul si sedentarismul, contribuie in mod semnificativ la ingrosarea peretilor arterelor. Atunci cand sangele nu circula cum trebuie, el nu mai poate transporta eficient prin corp oxigen si substante nutritive.
 
Care sunt alimentele care ajuta la curatarea peretilor arterelor?
 
1. Urzicile
 
Aceste banale plante fac adevarate minuni cand vine vorba de fluidificarea si curatarea sangelui.De asemenea, datorita continutului mare de antioxidanti si minerale (fosfor, bor, potasiu, zinc, cupru, sulf, mangan, siliciu, vitamine de tip B, caroten, aminoacizi, vitaminele C si K), urzicile au efect tonifiant, combat anemia si ajuta la detoxifierea organismului.
 
 
2. Salata verde
 
Asa cum probabil stii,  vegetalele verde inchis sunt recomandate deorece contin nutrienti esentiali (vitamina A, C, E si acid folic). Cu cat consumi mai multa salata verde cu atat ajuti la curatarea vaselor de sange si mentine activitatea glandelor endocrine.
 
3. Fulgii de ovaz
 
Fulgii de ovaz au un continut de fibre foarte ridicat care curata arterele si cresc rezistenta organismului impotriva diferitelor afectiuni, de aceea consuma-i cat mai des la micul dejun sau pe post de gustari intre mese. 
 
4. Spanacul
 
Spanacul este bogat in vitamina C, fier, acid folic, vitamina A, beta-caroten si calciu, nutrienti care contribuie la mentinerea nivelului optim de homocisteina din sange. Studiile arata ca prin adoptarea unei diete bogate in vitamina C, acid folic si beta-caroten se reduce din nivelul de homocisteina. 
 
5. Ceaiul verde
 
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire, scad colesterolul si imbunatatesc sanatatea vaselor de sange. De asemenea, consumat regulat el combate stresul si oboseala, reduce riscul de atac de cord si de accident vascular cerebral, accelereaza metabolismul si limiteaza absorbtia grasimilor, la nivelul intestinelor.
 
 
6. Broccoli
 
Broccoli contine o adevarata colectie de vitamine si minerale, la care se adauga fitonutrienti cu proprietati exceptionale. Ea este considerata un adevarat cardioprotector, deoarece controleaza tensiunea arteriala, mentinand-o in limite normale, curata vasele de sange si subtiaza peretii arterelor.
 
7. Rodiile
 
Rodiile sunt pline de antioxidanti, ceea ce inseamna ca previn oxidarea celulelor si formarea radicalilor liberi. Studiile au aratat ca au o valoare antioxidanta de cateva ori mai mare decat a ceaiului verde sau a vinului rosu.
 
8. Spirulina
 
Spirulina este o microalga, usoar de gasit in magazinele cu profil naturist, cu importante beneficii pentru sanatate. Ea reduce concentratia de grasimi din sange, stabilizeaza circulatia sangelui, reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului rau. 
 
http://www.dietetik.ro/spirulina-12-beneficii-pentru-sanatate/14522.html
 
9. Avocado
 
Inlocuieste untul cu avocado si beneficiile pentru sanatatea ta vor fi nelimitate. Fructul de avocado este bogat in acid oleic, o grasime importanta pentru reglarea colesterolului si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.
 
10. Turmericul
 
Turmericul are proprietati anti-inflamatorii, anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancerigene datorita continutului mare de antioxidanti. Pe langa faptul ca este de mare ajutor in reducerea inflamatiilor, imbunatatirea circulatiei sangelui, detoxifierea organismului, mentinerea sanatatii ficatului si prevenirea cancerului, el are si efect anti-depresie.
 
 
Tags:
curatarea sangelui
artere
alimente inima
alimente artere
subtierea sangelui
tensiunea arteriala
colesterol
vase de sange
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare