10 alimente care te ajuta sa te ingrasi sanatos

N-am fost niciodata pusa in situatia sa slabesc pentru ca am masa musculara destul de dezvoltata, ceea ce inseamna ca si arderile sunt puternice. Insa mi s-a intamplat sa ma straduiesc sa ma ingras. Probabil pentru unii suna ciudat, dar chiar e un chin. Recent mi-am facut o evaluare corporala si concluzia a fost ca trebuie sa iau in greutate 5 kilograme. As putea sa dau buzna la MC Donald's, dar nu sunt genul. M-am documentat bine si mi-am facut o lista cu alimentele pe care trebuie sa le mananc mai des si cu ajutorul carora ma voi ingrasa intr-un mod sanatos.  

1. Alune, migdale, nuci, seminte
 
Acestea sunt un mix de proteine si acizi grasi Omega 3, contin multe fibre si au o valoare nutritiva mare (minerale, calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B, C si E). Mananca-le ca atare, atunci cand vine vremea gustarilor sau pune-le in iaurt sau in salate. 
 
2. Avocado 
 
Probabil stii deja ca acesta este bogat in grasimi bune (15 grame), de care organismul are nevoie. In plus, contine vitaminele C si K. Eu il mananc in salate, in sandwichuri sau uneori il mananc gol, cu un strop de lamaie. 
 
3. Oua 
 
Ca sa te ingrasi rapid si in mod sanatos, dar si sa-ti cresti masa musculara, respecta formula: un galbenus si doua albusuri, iar atunci cand faci omleta dimineata, fa-o numai din albusuri si vei vedea rezultatul. De asemenea, fa-ti un obicei din a drege supele si ciorbele cu un ou sau doua. 
 
 
4. Banane
 
Pentru cateva kilograme sanatoase in plus, mananca in prima parte a zilei un amestec de doua banane, portocale, fulgi de ovaz si iaurt sau lapte. Bananele contin minerale, carbohidrati si vitamine, asa ca nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta. 
 
5. Carne
 
Nu prea poti sa te ingrasi daca nu mananci carne, dar alege-o totusi pe cea sanatoasa. Planifica-ti mesele in asa fel incat sa mananci carne slaba de porc de doua ori pe saptamana, pui - de doua ori, vita - o data si peste de trei ori. 
 
6. Fasole, mazare, linte 
 
Aceste leguminoase sunt bogate in proteine, dar si in carbohidrati. Cauta formele sub care iti place sa le mananci, dar orice ai face, nu fugi de ele. 
 
7. Peste gras
 
Tonul contine acizi grasi esentiali care te vor ajuta sa-ti atingi scopul, dar si somonul, heringul si sardelele contribuie la aspectul tau si la sanatatea ta. 
 
8. Untul de arahide
 
Doua linguri de arahide contin 188 de calorii, asa ca pune pe lista sa cumperi o cutie de unt de arahide nerafinat, organic pentru ca este facut din arahide prajite, iar procesul de prajire mareste puterea antioxidantilor.
 
9. Paste fainoase
 
Recunosc ca as putea trai numai si numai cu paste fainoase fara sa ma plang vreodata. Au multe calorii si carbohidrati, iar partea si mai buna este ca exista atat de multe retete cu paste incat ai putea sa mananci in fiecare zi ceva nou. 
 
10. Laptele integral 
 
Pe langa faptul ca este o sursa excelenta de calciu, adica ajuta la formarea oaselor si celulelor, laptele faciliteaza absorbtia de proteine in organism. Asadar, daca vrei sa iei in greutate, bea linistita cat de mult lapte vrei.
Tags:
sanatate
ingrasare
ingras
mancare
grasimi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
5 Comentarii
  • Florin Ba
    1. Florin Ba 18.06.2015 16:45

    Deci din toata povestea asta sa inteleg ca laptele si bananele ma vor face sa iau mult an greutate

  • sorin
    2. sorin 24.09.2015 16:28

    Am mancat orice dar tot nu iau in greutate..tot schilod sunt..altceva

  • alex
    3. alex 21.12.2015 23:52

    MANCATI SEMINTE DE FOLAREA SOARELUI DECOJITE EU PAP 3 SAU 5 PUNGUTE PE ZI CITITI PE NET DESPRE ELE PLINE DE VITAMINE DE LA 54 LA 70 KG SUNT FF FERICIT FAC BINE SI LA SANATATE SUNT UN MEDIKMENT PLIN DE VITAMINE PENTRU STOMAC INIMA ANXIETATE DEPRESIE ETC SUNT VITAMINE NATURALE BAGATI IN VOI ZI DE ZI SEMINTE DECOJITE CIT PUTETI DE MULT NU MAI LUATI VITAMINE DE LA FARMACIE SUNT SOKT DE CE POT FACE MA M INGRASAT VINDEKT DE STOMAC ANXIETATE DEPRESIE TENSIUNE OSCILANTA ETC SI MAM INSURAT K SUNT GRASUT ACUM NU USCAT K INAITE

  • Dragos wtf
    4. Dragos wtf 29.02.2016 20:12

    Am mancat tot ce ai scris mai sus dar nu sa pus 100g macar tot inghetat sunt

  • dan
    5. dan 22.12.2016 19:17

    Mancati multa paine si carne de porc si vedeti rezultate ,apoi dormiti 2 ore dupa masa !Spor l a ingrasat!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare