10 alimente pentru piele stralucitoare

Ai obosit sa tot speri in minuni de la cele mai scumpe cosmetice care promit marea cu sarea? Ia-ti inima in dinti si arunca-le pe toate! Stim ca te doare inima si auzim cum plange cardul, insa incearca sa faci ce te sfatuim si urmeaza exemplul nostru. Am reusit sa scapam de o acnee pacatoasa in doar cateva luni si de atunci avem un ten atat de curat incat bebelusii plang de invidie pe la colturi.

Exista alimente care iti fac tenul inestetic, dar sunt si cele care curata pielea si ii redau stralucirea si elasticitatea din tinerete. Arunca o privire peste cele 10 alimente pentru piele stralucitoare si incearca sa le incluzi in meniul tau zilnic.
 
1.Ardei rosu gras
 
Este atat de dulce incat ai impresia ca mananci un desert. Un singur ardei rosu gras contine intreg necesarul tau zilnic de vitamina C. Dar stii ce altceva mai contine? Fibre si vitamina B6. Pe scurt, te ajuta sa nu mananci des si te face sa arati ca la 20 de ani. O scurta privire pe lista de compusi iti aduce in atentie faptul ca ardeiul rosu gras e bogat in carotenoizi, lucru ce il face extrem de util in prevenirea ridurilor si in vascularizarea tenului, context care iti reda prospetimea pe care o aveai in tinerete. Acelasi ardei rosu te ajuta sa lupti si cu acneea, in caz ca te supara asa ceva.
 
2.Ciocolata neagra
 
E unul din cele mai gustoase alimente pe care le poti manca zilnic pentru o piele impecabila. Bogata in antioxidanti, acizi grasi si flavonoizi, ciocolata neagra aduce stralucire tenului. Ce scrie in fisa postului pentru fiecare antioxidant continut in patratelul de ciocolata? Ca ii revine responsabilitatea de a aduce catifelare tenului si a-l proteja de razele UV.  Nu exagera totusi cu ciocolata! Un patratel e suficient, altfel te vei trezi cu un ten de invidiat, acompaniat de o silueta pe care nimeni nu ar putea sa o invidieze  
 
 
3.Somon
 
Cand esti stresata, depresiva sau ti-a pierit stralucirea de pe chip, mananca somon. Iti asigura aproapa tot necesarul de vitamina D si astfel reuseste sa iti tina sanatos sistemul osos, colonul, creierul si inima. Cum poate sa ajute un tenul un simplu peste? E bogat in acizi grasi omega 3 care combat inflamatiile, ridurile si acneea. In plus, somonul mentine hidratarea organismului si reda stralucirea parului.
 
4.Ulei de cocos
 
Uleiul de cocos este una dintre cele mai bogate surse de grasimi saturate pe care o poti gasi in comert. Contine acid lauric, un agent antibacterian care tine departe virusii si infectiile, inflamatiile si acneea. In afara de beneficiile interne, uleiul de cocos este perfect pentru pielea ta. Tine ridurile la distanta si pastreaza tenul complet catifelat. Medicii sustin ca este benefic si pentru tiroida si e ideal in dieta, cand il incerci?
 
 
5.Ceai verde
 
Ti-am spus de nenumarate ori pana acum ceaiul verde te scapa de burta. Nu ti-am spus insa cate minuni face pentru ten. Sursa excelenta de antioxidanti, ceaiul verde iti relaxeaza corpul si scade stresul. Cand e fierbinte si aromat, ceaiul verde elibereaza un antioxidant care combate cancerul si are proprietati anti-inflamatorii. De asemenea reduce tensiunea. E recomandat sa bei 3 cani pe zi ca sa vezi rezultatele cat mai rapid.
 
6.Spanac
 
Stiti de ce era Popeye atat de chipes? Pentru ca manca spanac. E un aliment minune. Iti ofera fier, vitamina E, magneziu, vitamina A, fibre, proteine si vitamina C. Mai ceva ca o farmacie. Datorita proprietatilor antioxidante, vitaminele C, E si A sunt excelente pentru ten. Spanacul reuseste sa iti curete pielea din interios spre exterior.
 
7.Seminte
 
Fie ca sunt seminte de chia, de in, de floarea soarelui sau de dovleac, toata familia de seminte face minuni cu tenul tau. Sa luam spre exemplu albicioasele seminte de dovleac – sunt bogate de in seleniu, vitamina E, magneziu si proteine. Ce fac seleniul si magneziul? Te protejeaza de riduri. Vitamina E pune la bataie proprietatile ei de hidratare a pielii iar magneziul te ajuta sa reduci nivelul de stres.  Imprastie cateva seminte in iaurt sau in salate si lasa-le sa-si faca treaba.
 
 
8.Telina
 
Pe lista celor 10 alimente pentru piele stralucitoare se regaseste si telina. O subestimam pe nedrept. Teleina contine vitamina K, responsabila cu circulatia sangvina si reducerea tensiunii arteriale. Aceeasi vitamina K reduce nivelul te stress, care afecteaza pielea si cauzeaza migrene. Tot telina este bogata in sodiu, potasiu si e o buna sursa de apa, ca sa te mentii hidratata permanent. Cui ii place o piele uscata, lipsita de stralucire si descuamata? Nimanui. Mananca telina fara grija, contine foarte putine calorii si nu te ingrasi.
 
 
9.Papaya
 
La 39 de calorii cuprinse intr-o suta de grame si fara pic de colesterol, papaya a devenit noul aliment minune care nu lipseste din frigider. Daca incerci sa slabesti, mizeaza pe fructul rotund care usureaza digestia. Papaya este un fruct pentru frumusete. Antioxidantii pe care ii contine ajuta la reducerea inflamatiilor si trateaza acneea. Mai mult, vitamina C te protejeaza impotriva razelor UV.
 
 
10.Morcovi
 
Ultimii pe lista, dar nu cei din urma, morcovii sunt excelenti nu doar pentru o privire ascutita- care detecteaza orice inceput de rid- ci si pentru piele. Daca mananci morcovi, iti ajuti organismul sa limiteze productia de sebum care duce la formarea punctelor negre.
In caz ca mai ai nevoie de motive ca sa incepi sa mananci morcovi, iti spunem ca lupta impotriva cancerului de piele. In plus, daca rontai morcovi, spui adio fast-food-ului si ajungi sa slabesti in 2 luni.
 
E important sa mananci cele 10 alimente pentru piele stralucitoare daca vrei sa ai un ten perfect. Ai grija sa te feresti de junk food, zahar in exces si grasimi trans. Se vede imediat pe fata ta cand ai mancat asa ceva.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
10 alimente pentru piele stralucitoare
ten curat
crema antirid
ceai verde
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Alina
    1. Alina 21.12.2015 11:56

    Nu exagera totusi cu ciocolata! Un patratel e suficient, altfel te vei trezi cu un ten de invidiat, acompaniat de o silueta pe care nimeni nu ar putea sa o invidieze :))) buna asta!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare