Daca iti place mancarea turceasca, atunci cu siguranta te-ai obisnuit cu gustul simplu al bulgurului. Bulgurul este un amestec de mai multe feluri de boabe de grau, care are un gust asemanator cu orezul sau cuscusul.
Bulgurul se poate consuma in loc de paine, ca garnitura la o friptura, supa sau tocanita, sau amestecat in salate. Deoarece este bogat in proteine, el transforma orice masa intr-una satioasa.
In general, in magazine, bulgurul se gaseste macinat mare si pre-fiert, asadar, pentru a-l prepara, trebuie doar sa-l pui in apa fierbinte. O cana de bulgur la o cana de apa. Bulgurul se umfla in 5-10 minute si este numai bun de mancat. Modul de preparare este precizat de obicei pe ambalaj si, tot ce trebuie sa faci, este sa-l respecti.
Care sunt cele mai importante beneficii ale bulgurului pentru sanatate?
1. Aduce energie organismului
Bulgurul este unul dintre cei mai sanatosi carbohidrati pe care ii poti consuma, el aduce energie organismului pentru multe ore.
2. Combate constipatia
Deoarece este bogat in fibre, bulgurul ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si la combaterea constipatiei.
3. Scade colesterolul
Bulgurul este recomandat in dietele pentru scaderea colesterolului deoarece ajuta la eliminarea grasimilor nesanatoase din sange.
4. Combate anemia
Deoarece este bogat in fier, bulgurul este recomandat persoanelor care sufera de anemie. Tot ce trebuie sa faci este sa-l incluzi cat mai des in meniul tau si nu vei avea probleme cu carentele de fier.
5. Are efect antiinflamator
Mai multe studii au aratat ca un consum constant de bulgur ajuta la scaderea inflamatiilor din organism si, implicit, la combaterea anumitor tipuri de cancere.
6. Regleaza glicemia
Daca ai probleme cu glicemia crescuta, consuma bulgur, acesta ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange si la combaterea diabetului.
Citeste si Chiftele turcesti cu bulgur si linte rosie.
7. Ajuta in procesul de slabire
Deoarece este sarac in calorii, aduce energie organismului si accelereaza tranzitul intestinal, el este recomandat in curele de slabire. Cea mai bune idee pentru cura de slabire este sa il combini in salate.
8. Contine mult magneziu
O cantitate suficienta de magneziu in fiecare zi te ajuta sa combati oboseala si sa ai o stare psihica buna. 100 de grame de bulgur contin 41% din necesarul zilnic de magneziu.
9. Este bogat in proteine
Vegetarienii ar trebui sa consume cat mai des bulgur, deoarece acesta este o sursa buna de proteine, in 100 de grame de bulgur se gasesc 12 grame de proteine.
10. Contine vitamina B6
Vitamina B6 sau pirodixina este foarte importanta in procesul de crestere, de aceea bulgurul este recomandat si in alimentatia copiilor. Aceasta vitamina mai este importanta pentru combaterea afectiunilor cardiovasculare, sanatatea pielii si a ochilor.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves