Atunci cand vrei o masa delicioasa, rapida si slab calorica poti apela fara probleme la bruschete. Oricat de simple ar parea, sa stii ca pot fi destul de consistente daca stii cum sa pregatesti painea si cum sa combini alimentele. Avantajul bruschetelor este ca pot fi pregatite rapid chiar daca sunt consumate crude sau rumenite putin la cuptor. Cert este ca nu vei pierde mai mult de 3 minute. Nu seamana deloc cu feliile de pizza sau cu sandvisurile si tartinele clasice, iar in cazul in care credeai asta inseamna ca nu stiai cum sa le pregatesti. In cadrul acestui articol vei descopera cele mai uimitoare idei de bruschete la care poti apela in orice moment al zilei si in orice cantitate si sa stii ca sunt pe baza de rosii. De ce? Pentru ca rosiile sunt unele dintre cele mai bune legume la slabire. Contin toti nutrientii necesari organismului, combat retentia de apa, te feresc de probleme de sanatate, ajuta digestia si sprijina detoxul si contin multa apa.
In plus, rosiile scot orice mancare simpla din anomicat gratie culorii frumoase de rosu, dar sa stii ca exista si rosii portocalii sau galbene la fel de delicioase. Te poti inveseli zilnic cu cele mai colorate bruschete.
Secretul bruschetelor delicioase este sa alegi felii de paine integrala, tip bagheta sau din seminte pe care sa le tai dupa bunul plac. Acestea se ung cu catei de usturoi sau sos de usturoi. Poti apela chiar si la
sos tzatziki preparat rapid in casa si apoi le poti rumeni
1-2 minute la cuptorul cu microunde sau aragaz. Apoi ai nevoie de un bol inalt in care sa prepari compozitia pentru bruschete. Iata asadar ca pentru cele mai uimitoare bruschete nu este de ajuns sa presari cateva felii de legume si putina verdeata. Procedand astfel, te vei bucura de arome inedite si de consistenta. Iata ce idei de bruschete cu rosii iti propunem noi:
1.Bruscheta clasica cu rosii
Feliile de paine pot fi crude sau rumenite si apoi se decoreaza cu o salata din 2-3 rosii taiate cat se poate de marunt, 1-2 legaturi de patrunjel tocat, branza feta data prin razatoare si jumatate de ceapa rosie.
2.Bruscheta cu rosii si sos pesto
Feliile de paine vor fi decorate cu rondele subtiri de rosii, ceapa rosie taiata julien, crema de branza light sau branzica de vaci si se decoreaza cu sos pesto (2-3 linguri de iaurt grecesc, 2 legaturi de patrunjel tocat, zeama de lamaie, 1 lingurita ulei de masline, 1 lingura otet, sare si piper dupa gust).
3.Buscheta de rosii cu avocado
Ai nevoie de 2 avocado medii, semi-copti pe care sa-I faramitezi cu furculita intr-un bol si la care sa adaugi otet, zeama de lamaie si ceapa rosie taiata marunt. Unge tartinele cu pasta de guacamole si decoreaza cu o salata de rosii, patrunjel, marar, spanac crud, ardei rosu gras, ardei iute, dar fara samburi si ceapa rosie.
4.Bruscheta de rosii cu sparanghel
Decoreaza feliile de paine unse cu usturoi cu rosii cherry si sparanghel sau broccoli sau conopida sau ardei rosu gras si adauga 2-3 minute la cuptor. Decoreaza apoi cu patrunjel proaspat si putina branzica de vaci.
5.Bruscheta de rosii gatita la cuptor
Decoreaza feliile de paine unse cu usturoi faramitat, rosii cherry sau rondele, ceapa rosie, ardei rosu gras si
parmezan vegan. Se lasa la cuptor
2-3 minute si se decoreaza cu patrunjel si marar.
6.Bruscheta de rosii cu ton
Prepara o salata de ton in apa cu rosii, ceapa rosie, fulgi de chilli si verdeata si decoreaza feliile de paine cu salata obtinuta. Nu uita sa stropesti cu zeama de lamaie.
7.Bruscheta de rosii cu ciuperci champignon
Decoreaza painea cu rosii si ciuperci la conserva cu verdeata. Stropeste cu zeama de lamaie si adauga si usturoi faramitat.
8.Bruscheta din rosii, dar fara paine
Ai nevoie de o tava imbracata in folie de copt pe care sa adaugi rondele groase de rosii, le ungi cu sos de tomate si decorezi cu parmezan, ceapa rosie si ardei rosu gras. Se lasa la cuptor 2-3 minute.
9.Bruscheta de rosii din piept de pui fille sau somon, pangasius sau tilapia
Decoreaza felii de piept de pui cu rosii, ardie gras si ceapa rosie si lasa la cuptor 15-20 de minute.
10.Bruscheta de rosii Capresse
Decoreaza feliile cu rosii cherry, ceapa rosie, rondele de Mozarella si patrunjel.