Cele mai bune 10 alimente pentru o minte ascutita

E deja cunoscut faptul ca ceea ce mancam are efect asupra celulei nervoase, iar alimentele potrivite ne fac mai inteligenti, mai inspirati si mai activi. Iti recomandam 10 alimente care te vor ajuta sa ai mintea brici. 

1. Sfecla rosie

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Aceasta radacina are puterea de a stimula creierul, iar oamenii de stiinta de la Universitatea Wake Forest au demonstrat ca nitratii naturali din sfecla pot creste fluxul de sange la nivelul creierului, imbunatatind astfel performanta mentala

2. Salvie

Un studiu a demonstrat ca tinerii care au luat 50 de mililitri de extract de salvie inainte de testele cognitive s-au comportat mai bine decat cei care au primit o substanta placebo. Salvia contine compusi care previn descompunerea acetilcolinei, un neurotransmitator care contribuie la procesul de invatare

3. Carne de vita

Un studiu publicat de Jurnalul American de Nutritie Clinica a constatat ca femeile care au un nivel sanatos de fier in organism s-au comportat mai bine cand au avut de rezolvat sarcini mentale, fata de femeile cu un nivel scazut de fier. Fierul transporta oxigenul prin tot corpul, pana la creier, asa ca poti consuma cu incredere carne de vita

4. Sardine

Sardinele sunt bogate in Omega 3, care sustin comunicarea intre celulele creierului si ajuta la reglarea neurotransmitatorilor responsabili pentru concentrare mentala. Daca vrei sa ai mintea brici, ia-ti pentru masa de pranz de la serviciu un sandwich cu sardine.

 
5. Oua 

Ouale, in special galbenusurile, contin colina, un neurotransmitator care te ajuta sa nu-ti uiti telefonul acasa. Cercetatorii elvetieni au aratat ca alimentele bogate in proteine, cum ar fi ouale, pot imbunatati performanta cognitiva generala. 

6. Ceai mate 

Aceasta planta originara din America de Sud poate spori capacitatea de concentrare pe termen scurt si este o foarte buna sursa de energie pentru creier. Este un stimulent la fel de bun ca si cafeaua, insa mult mai sanatos. 

7. Ovaz

Un combustibil de baza pentru creier este glucoza, pe care o poti lua din carbohidrati cum ar fi ovazul. Gratie faptului ca organismul tau descompune carbohidratii din cerealele integrale foarte incet, tu vei avea mintea ascutita pentru mai multe ore. De aceea este ideal sa mananci ovaz la micul dejun, ca sa fii isteata toata ziua. 

8. Linte 

Trebuie neaparat sa adaugi linte in supele si salatele pe care le faci, deoarce aceasta leguminoasa este plina cu acid folic, adica o vitamina B care ajuta la cresterea puterii creierului. De asemenea, acidul folic scade nivelul de amino-acizi care pot afecta functionarea creierului. 

9. Seminte de in 

Aceste seminte sunt una din cele mai bune surse de acid alpha-linolenic, nutrient care imbunatateste activitatea cortexului cerebral. Vei obtine rezultate maxime numai cu o lingurita de seminte de in pe care sa le strecori in salata sau in iaurt. 

10. Nuci 

Ai observat ca miezul nucilor are forma de creier? Pai nu degeaba, doar oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts din Boston au descoperit ca o dieta bogata in nuci poate imbunatati performantele mentale, gratie continutului de antioxidanti si omega 3.

Tags:
minte
creier
sfecla
nuci
linte
memorie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare