10 cele mai intalnite promisiuni pe care si le fac oamenii la inceput de an

Motivatie 05.01.2017 Livia Caled
Inceputul unui nou an te face sa te gandesti vrei - nu vrei la tot felul de planuri, sa faci liste si sa alungi din minte orice urma de gand negativ. Daca la sfarsitul anului ti se intampla sa te gandesti ca ai infaptuit doar o mica parte din lucrurile pe care ti le-ai propus, la inceputul unui noi an invariabil simti ca poti sa duci la bun sfarsit toate rezolutiile pe care le ai in minte, atat de mare e hotararea.
 
Care sunt cele mai intalnite promisiuni pe care si le fac oamenii la inceputul unui nou an?
 
1. Sa slabeasca
 
Cine nu se gandeste sa aiba un corp mai frumos in noul an? Diverse studii au aratat ca peste 25% din rezolutiile pentru noul an sunt legate de pierderea in greutate. Daca te-ai gandit sa incepi o dieta din ianuarie, sa stii ca nu esti singura, multe alte persoane au in minte sa faca asta, insa oare cate se vor tine de acest plan?
 

2. Sa faca mai mult sport
 
Sportul inseamna sanatate, mai putine kilograme in plus, o stare mentala mai buna si un corp tonifiat. Cu toate astea, prea putine persoane care isi propun acest lucru reusesc sa se si tina de el. Poate si pentru ca oamenii au tendinta naturala sa aleaga lucrurile comode si nu disconfortul fizic.

3. Sa manance mai sanatos
 
Te gandesti sa mananci mai putina carne de porc, sa treci mai rar pe la restaurantele de tip fast-food si sa optezi pentru mai multe salate? Nu e o idee rea, chiar daca te tii intr-o proportie de 10% de aceasta rezolutie, acest lucru conteaza pentru sanatatea ta.
 
4. Sa calatoreasca mai mult
 
Nu de putine ori ai citit, poate, tot felul de articole la inceputul unui nou an in care se spunea ca unul dintre cele mai mari regrete pe care le au oamenii pe patul de moarte este ca nu au calatorit suficient. Ai grija si nu te numara printre acestia, calatoreste mai mult.
 
5. Sa renunte la fumat
 
Toata lumea stie ca fumatul afecteaza plamanii, sanatatea dintilor, te face sa mirosi urat si iti afecteaza inima. Cu toate astea, nu e atat de simplu sa renunti la acest obicei, iar motivele insirate mai devreme nu prea au efect.
 
6. Sa isi schimbe jobul
 
Daca iti intrebi prietenii cat de fericiti sunt cu joburile pe care le au, prea putini iti vor raspunde ca sunt multumiti. Alegerea unui nou job, care sa aduca mai multe satisfactii, este una dintre cele mai comune rezolutii de inceput de an.
 
 
7. Sa economiseasca mai multi bani
 
Te-a prins sfarsitul de an fara cine stie ce bani in pusculita? Anul viitor poate vei economisi mai mult daca vei fi mai atenta cu felul in care iti cheltuiesti banii. Incearca sa faci mai putin shopping si sa te gandesti daca chiar ai nevoie de toate lucrurile pe care le cumperi.
 
 
8. Sa isi petreaca mai putin timp pe Facebook sau la TV
 
Printre activitatile care mananca cel mai mult timp si nu aduc niciun beneficiu in schimb se numara statul pe Facebook sau in fata televizorului. Una dintre cele mai sanatoase rezolutii pentru anul acesta este sa incepi prin a reduce timpul petrecut cu aceste activitati.
 
9. Sa petreaca mai mult timp cu familia
 
Multe persoane au un job solicitant si nu reusesc sa isi petreaca prea mult timp cu cei apropiati, situatie care poate fi o sursa constanta de nemultumire. Daca iti organizezi mai bine timpul, poate vei avea mai mult timp pentru familie.
 
10. Sa se streseze mai putin
 
E greu sa te stresezi mai putin, mai ales daca ai o fire mai sensibila sau irascibila. Este important de stiut ca stresul si supararea sunt starile cele mai nocive pentru sanatate, asadar invata sa le depasesti mai repede. 
 
 
Tags:
promisiuni
rezolutii noul an
planuri noul an
sfarsit de an
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare