10 combinatii de avocado la care nu te-ai fi gandit

Cu ce mai mananci avocado, in afara de rosii si zeama de lamaie? Pentru ca este un aliment plin de omega 3, iti sugeram sa pui in practica ideile noastre de mai jos. Pe cat sunt de interesante, pe atat de apetisante! 

Pentru toate retetele de mai jos ai nevoie de un avocado foarte copt si de o lingura mare. 
 
1. Ulei de cocos + fulgi de cocos + nuci de Macadamia + mango 
 
Taie avocado in doua, stropeste-l cu ulei de cocos si baga-l la cuptor pentru 2 minute. Intr-un bol, amesteca 2 linguri de fulgi de cocos, 2 linguri de nuci tocate de Macadamia si o ceasca de mango pasat. Pune amestecul deasupra avocado. 
 
2. Ton + branza Cheddar + arpagic 
 
Amesteca o cutie de ton (fara suc) cu o tulpina tocata de telina, o lingura de maioneza, sare si piper. Pune peste avocado taiat in doua, apoi presara brana Cheddar si baga la cuptor pentru un minut. Presara arpagicul deasupra. 
 
3. Fasole neagra + branza moale + ceapa verde + porumb 
 
Intr-un bol, amesteca 3/4 cana de fasole neagra, cu doua felii de branza moale si cremoasa (Queso fresco), 4 fire de ceapa verde tocata si jumatate de cana de boabe de porumb. Asezoneaza cu sare si piper si pune compozitia in cele doua jumatati. 
 
4. Ridichi + branza feta + menta + mazare + lime 
 
Taie in felii subtiri 4 ridichi mici, apoi amesteca-le cu feta sfaramata, 4 frunze tocate de menta, 1/4 cana de mazare si zeama de la un lime. Asezoneaza cu sare si piper. 
 
5. Sos de soia + otet de orez + orez brun + seminte de susan 
 
Amesteca o lingurita de sos de soia cu o lingurita de otet de orez. Adauga o cana de orez brun fiert si amesteca bine. Pune compozitia in cele doua jumatati de avocado si presara seminte de susan. 
 
6. Mango + coriandru + piper cayenne + alune 
 
Amesteca 1 mango mic, taiat felii, cu o lingura de coriandru proaspat tocat si o jumatate de lingurita de piper cayenne. Pune peste jumatatile de avocado si presara o lingura de alune si un praf de sare. 
 
7. Quinoa + edamame + patrunjel + sare de mare 
 
Amesteca intr-un bol o cana de quinoa fiarta cu jumatate de cana de edamame decorticate si 2 linguri de patrunjel tocat. Pune amestecul in cele doua jumatati de avocado, stropeste cu putin ulei de masline si presara sare de mare. 
 
 
8. Rosii + mozzarella + busuioc + otet balsamic 
 
Toaca marunt o rosie mare si 100 de grame de mozzarella proaspata. Intr-un bol, amesteca rosiile, mozzarella, 6 frunze de busuioc, sare, piper si putin ulei de masline. Pune amestecul in jumatatile de avocado si stropeste cu 2 linguri de otet balsamic. 
 
9. Morcovi + chimion + lamaie + fistic 
 
Taie un morcov in felii subtiri si lungi. Intr-un bol amesteca jumatate de lingurita de chimion macinat, zeama si pulpa de la o lamaie si 2 linguri de ulei de masline. Adauga morcovul, asezoneaza cu sare si piper, pune totul in cele doua jumatati de avocado si presara o lingura de fistic maruntit. 
 
10. Castravete + rosii uscate la soare + masline 
 
Taie in cubulete jumatate de castravete englezesc si amesteca-l cu 3 linguri de rosii uscate la soare si tocate marunt si cu 3 linguri de masline tocate (fara samburi). Pune compozitia in cele doua bucati de avocado. 
 
Sursa: Buzzfeed
Tags:
avocado
mango
retete
ton
branza
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare