Top 10 fructe cu efect laxativ

Toate fructele pot avea efect laxativ daca sunt combinate la un mod nefericit cu bere, iaurt si, sa zicem, niste cafea cu lapte. Insa, unele fructe, au proprietati laxative fara sa fie nevoie sa fie combinate cu ceva. Daca aveti probleme cu tranzitul intestinal, incercati sa includeti aceste fructe in dieta, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Iata mai jos 10 fructe cu efect laxativ:

1. Prunele contin un compus numit dihidroxifenil isatin care stimuleaza musculatura intestinala si mareste contractiile colonului. Prunele sunt bogate in fibre, potasiu si vitamina A. De asemenea, contin sorbitol care are efect laxativ si accelereaza tranzitul intestinal. Desi nu sunt asa gustoase ca alte fructe, sunt unele dintre cele mai sanatoase.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

2. Smochinele uscate sunt o sursa importanta de fibre solubile care au efect laxativ. Consumul regulat de smochine uscate, dar si de alte fructe uscate, ajuta sistemul digestiv sa functioneze bine. 

3. Bananele contin fibre, potasiu si magneziu, fiind indicate in special persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Ele sunt recomandate si in tratamentul ulcerului si constipatiei, deoarece sunt foarte usor de digerat.

4. Pepenele galben constituie o sursa excelenta de vitamina C, potasiu, cupru si vitamine din complexul B (tiamina, niacina, vitamina B6 si acid pantotenic). Consumul de pepene galben ajuta rinichii sa se mentina sanatosi, nu ingrasa, scade riscul de imbolnavire de cancere, are efect laxativ si mentine intestinele sanatoase. Nu trebuie neglijat faptul ca el curata organismul si este recomandat in curele de detoxifiere.

5. Stafidele au un continut mare de fibre si contin acid tartaric, foarte bun pentru digestie. Pe langa faptul ca sunt bogate in fibre, stafidele nu au colesterol, sunt bogate in antioxidanti si sunt energizante.

6. Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si fibre solubile, asadar, ca sa va tineti departe de boli si sa aveti o digestie buna, asigurati-va un consum regulat de astfel de fructe. 

7. Perele contin fibre, vitamina C, cupru si vitamina K, consumul unei pere medii asigurand 15-20% din necesarul zilnic de fibre al organismului nostru. Fibrele din pere fac chiar mai mult decat simpla asigurare a unei bune functii a sistemului digestiv sau asigurarea sanatatii colonului: scad nivelul colesterolului si micsoreaza sansele de dobandire a cancerului mamar pentru femeile de varsta a doua si a treia.

8. Merele au coaja plina de fibre insolubile, care ajuta sistemul digestiv. Daca vreti sa evitati problemele de digestie, mancati un mar in fiecare dimineata. Merele reduc colesterolul si lupta cu racelile. Studiile au aratat ca merele previn cancerul la colon, cancerul de prostata si cancerul pulmonar.

9. Curmalele sunt bogate in fibre naturale, zaharuri, proteine, dar si in calciu, cupru, magneziu, sulf, fier, potasiu si mangan. Curmalele sunt considerate fructe cu efect laxativ, pentru eficienta lor in tratamentul constipatiei. Ele sunt eficiente in tratarea tulburarilor intestinale si, mai ales, in mentinerea normala a florei din intestine.

10. Portocalele stimuleaza digestia si ajuta la evitarea constipatiei. Ele contin pectina, o substanta cu efect laxativ care protejeaza colonul. Portocalele mai sunt bogate in antioxidanti, sunt foarte bune pentru raceala si sunt recomandate bolnavilor de nervi.

Tags:
fructe laxative
fructe efect laxativ
alimente laxative
constipatie remedii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare