10 gustari sanatoase sub 150 de calorii, perfecte pentru slabit

Tii o cura de slabire si te-ai saturat sa tot numeri calorii? Iti recomandam mai jos 10 gustari sanatoase, sub 150 de calorii, perfecte pentru a-ti potoli foamea intre mese. Potrivit nutritionistilor, gustarile intre mese sunt extrem de importante intr-o cura de slabire, ele nu numai ca ajuta la controlarea senzatiei de foame, ci si la pastrarea unei stari mentale pozitive pe toata perioada dietei. Cu cat gustarile pe care le alegi sunt mai gustoase si mai sanatoase, cu atat o sa poftesti mai putin la alimentele care ingrasa si, implicit, o sa iti fie mai usor sa tii cura de slabire.  
 
Iata mai jos 10 idei de gustari sanatoase, sub 150 de calorii, delicioase si rapid de preparat:
 
1. Gustare cu rosii cherry si branza
Ia 8 rosii cherry, taie-le jumatati, unge-le pe fiecare cu branza ricotta sau alta branza cu mai putine grasimi, orneaza-le cu feliute de masline negre si consuma-le cu 2 biscuiti fara zahar.
 
2. Ardei gras uns cu guacamole
Taie un ardei gras in felii si unge-le cu guacamole. Guacamole se prepara din avocado, suc de lamaie, putin ardei iute si ceapa tocata marunt. Daca nu ai timp sa iti prepari guacamole, poti pune pe ardeiul gras branza cottage sau avocado simplu, cu putin ulei de masline si sare. Reteta de guacamole o gasesti aici.
 
3. Mini-sandvis cu sunca si branza
Pentru acest sandvis ai nevoie de o felie de paine integrala din secara cu seminte, taiata jumatati si unsa cu crema de branza light. Adauga si o felie subtire de sunca presata si o frunza de salata verde sau 2-3 felii de castraveti.
 
4. Guacamole si tulpini de telina
Taie tulpinile de la o telina si consuma-le cu 2-3 linguri de guacamole. Daca nu iti place telina, o poti inlocui cu 2-3 crackeri sau o felie de paine integrala cu seminte.
 
5. Un ou fiert cu o jumatate de felie de paine integrala cu seminte
Painea integrala de secara cu seminte are mai putine calorii fata de alte tipuri de paine integrala. La aceasta gustare, pe langa ou si paine, poti adauga si 2-3 felii de castraveti sau 2 rosii cherry.
 
6. Un iaurt cu mar si 2 nuci
Combina intr-un iaurt cu 2-3% grasime o jumatate de mar taiat bucatele si doua nuci maruntite. Daca nu iti plac merele, incearca sa combini iaurtul cu o lingura de afine, una de zmeura si una de capsuni. Daca nu ai prin casa nici mere, nici fructe de padure, poti adauga in iaurt o banana mica taiata felii. 
 
 
7. Lipie cu humus
Unge o jumatate de lipie, din aceea subtire ca pentru shaorma, cu 2 lingurite de humus, adauga si niste patrunjel si cateva felii de castravete.
 
8. Iaurt, migdale si miere
Amesteca un iaurt mic cu 2-3% grasime cu 4-5 migdale tocate marunt si o jumatate de lingurita de miere. Daca nu ai migdale, poti pune cateva nuci sau o lingura de cereale integrale.
 
9. Mini-sandvis cu prosciutto
Pune pe o felie de paine integrala de secara cu seminte o felie subtire de prosciutto, o felie subtire de mozzarella light si o frunza de salata.
 
10. Sandvis cu capsuni, branza si miere
Pentru acest sandvis ai nevoie de o felie de paine integrala cu seminte, 4 capsuni taiate felii, 2-3 lingurite de branza cottage si o jumatate de lingurita de miere. 
 
Alte gustari sub 150 de calorii: 25 de grame de ciocolata neagra, 20 migdale, o mana de seminte de dovleac, o felie de paine integrala cu seminte unsa cu putina miere, o banana mica si un mar, un iaurt grecesc cu o lingurita de seminte de floarea soarelui.
 
 
Tags:
gustari 150 calorii
gustari
cura slabire
slabire
gustari dieta
gustari sanatoase
gustari rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare