10 Idei sanatoase de mic dejun pentru sarbatoarea Pastelui

Oricine este tentant sa manance ca un rege in timpul sarbatorilor, mai ales dupa o perioada lunga de post. Este destul de greu pentru organism sa treaca de la un regim alimentar vegetarian la unul obisnuit, bazat pe un consum urias de alimente si mancaruri de origine animala. Nu mai este un secret ca abuzurile culinare sunt la ordinea zilei de Pasti, asa ca se recomanda o atentie deosebita. In fond, sigur nu-ti doresti sa-ti strici sarbatorile din cauza problemelor digestive. Nu spune nimeni sa tii cura de slabire de Pasti sau sa te infometezi. Specialistii spun ca poti manca ca un rege si consumand mancaruri sanatoase si cu calorii bune. Nu tot ce este prajit, uleios, plin de grasimi si combinat in moduri cat mai complexe este delicios. Intr-adevar, ce este absolut delicios si starneste pofta excesiva nu este intotdeauna si sanatos, dar depinde de noi sa alegem mereu varianta sanatoasa, care se doveste de multe ori a fi cea mai gustoasa. Mancarurile de Pasti sunt atat de consistente si complexe la noi incat este greu sa faci diferenta care preparat este pentru micul dejun, pranz sau cina, asa ca ne-am gandit sa-ti sugeram niste idei matinale sanatoase care te vor scoate din incurcatura.
 
Masa de dimineata este cea care ne pune in dificultate mereu in timpul sarbatorilor pascale. Totusi nu putem incepe ziua cu sarmale si smantana sau friptura de miel si sos gras. Iata ce-ti sugeram:
 
1.Chiftele falafel cu multa salata si humus de casa
 
Este o mancare in stil oriental absolut delicioasa. 2 chiftele mari sunt de ajuns ca sa te saturi dimineata si poti stimula digestia cu restul ingredientelor. Falafel se prepara simplu la cuptor dintr-o compozitie din naut la conserva si tot felul de ierburi aromatice, legume si verdeturi, turmeric si 3 linguri de faina integrala.
 
 
 
2.Frigaruie in sos
 
Ai nevoie de cuburi de dovlecel, vinete, ardei gras de diverse culori, ceapa galbena sau rosie, rosii cherry, palarii de ciuperci champignon, cuburi de avocado si chiar cuburi de piept de pui sau curcan sau somon sau fructe de mare. Nu uita ca inainte de grill sa treci frigaruiele prin sos din ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper, zeama de lamaie, usturoi tocat si ierburi aromatice. La servire ai nevoie de acelasi sos sau chiar sos tzatziki.
 
 
3.Avocado toast cu oua fierte
 
Sigur abia astepti sa incepi dimineata ciocnind niste oua frumos colorate. Le poti folosi apoi la pregatirea rapida a unui toast cu avocado. Ai nevoie de felii de paine integrala de toast, 1 ou fiert, guacamole sau avocado taiat rondele, multe verdeturi de sezon, ridichi roz, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjel, castraveti sau rosii si cateva felii de somon afumat ca doar este sarbatoare. Vezi aici 5 creme de avocado!
 
 
 

4.Frigaruie din fructe

Ai nevoie de cuburi de fructe la alegere pe care sa le serveste cu budinca de avocado cu ciocolata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

5.Aperitiv in forma de lalele 

Ai nevoie de mai multe fire de ceapa verde, cate rosii vrei pe care sa le tai usor in 4 parti, se umplu cu perlute de branza sau urda sau crema de branza cu ierburi aromatice so condimente. Pot fi umplute si cu ton sau somon afumat sau mezeluri sanatoase (sunca slaba).

 

6.Crostini italiene din felii mici de paine si frunze de salata

Pe frunze sau feliile de paine se adauga rosii cherry taiate pe jumatate, patrunjel, ceapa verde, ceapa rosie, ardei gras rosu si branza la alegere si iebruri aromatice. Reteta originala este cu mozarella.

 

7.Ciuperci champignon umplute si rumenite la cuptor

Ai nevoie de palarii de ciuperci Portobello sau champignon pe care sa le umpli cu rosii faramitate, ceapa rosie, sos de rosii, ierburi si parmezan. Se lasa la cuptor cam 5-7 minute. Variantele de umplere sunt nelimitate.

 

8.Barcute din dovlecei

Taie pe jumatate dovleceii, scobeste-I usor si umplei cu legumele dorite, ierburi aromatice, verdeturi, sos de rosii, mozarella, parmezan si chiar cuburi de carne slaba sau seminte de cuscus sau quinoa. Se lasa la cuptor cam 10 minute.

 

9.Mici pizzete din vinete

Ai nevoie de rondele de vinete date prin oua, faina integrala si parmezan, apoi se aseaza pe o tava la cuptor si se decoreaza cu sos de rosii si tot felul de legume si verdeturi. Decoreaza cu parmezan.

 

10.salata orientala simpla

Ai nevoie de cartofi noi rumeniti, marar, ceapa verde, patrunjel si 1-2 oua fierte tari.

Citeste si Oua colorate in stil vegan si fara toxicitate

 

 

 

 

Tags:
mic dejun pentru sarbatoarea Pastelui
sarbatoarea Pastelui
idei sanatoase de mic dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare