10 moduri de a-ti mentine sanatatea in vacanta

Daca esti in vacanta nu inseamna ca poti sa-ti bati joc de sanatatea ta si de stilul tau de viata sanatos. Fii constiincios ca si pana acum, fa sport unde fac si localnicii si cumpara fructe si legume cultivate in zona. 

1. Incepe sa faci sport inainte sa ajungi la destinatie 
 
Nu sunt prea placute drumurile lungi cu avionul sau cu masina pentru ca inseamna sa stai pe loc multe ore. Insa poti face miscare inainte sa ajungi la destinatie. Daca nu ai voie sa te plimbi pe culoarul avionului, fa cateva exercitii chiar de pe locul tau. Roteste-ti gleznele, gatul, incheieturile si umerii, strange si deschide degetele de la maini si de la picioare si fa orice exercitiu ti-ar pune sangele in miscare. 
 
2. Combate insomnia 
 
Cand urmeaza sa pleci intr-o tara care are fusul orar diferit decat cel din tara ta, incearca sa-ti reglezi ora de culcare inainte de plecare. Culca-te mai devreme sau mai tarziu cu o ora sau cat e nevoie pentru ca organismul tau sa se obisnuiasca din timp cu schimbarea. 
 
3. Hidrateaza-te 
 
Regula asta trebuie sa o aplici in fiecare zi, stiu. Dar acum este cu atat mai important cu cat calatoresti cu avionul, unde aerul este rarefiat si poate provoca dureri de cap, uscarea pielii si a gurii. De aceea trebuie sa bei multa apa si sa eviti alcoolul pe perioada zborului. Poti sa iei cu tine o sticla goala si sa o umpli cu apa dupa ce treci de controale. 
 
4. Trusa de prim ajutor 
 
Poti sa iei cu tine si pansamente, dar sunt mai importante medicamentele, creme cu protectie solara si spray-urile contra tantari. Informeaza-te in legatura cu pericolele din zona in care mergi si pune in bagaje medicamente si unguente de care ai putea avea nevoie. 
 
 
5. Mergi pe jos 
 
Chiar daca autobuzele si taxiurile iti fac cu ochiul, iar masina personala te asteapta la scara, alege sa mergi pe jos pentru a vizita obiectivele turistice. Fa zilnic cele 30 de minute de miscare, iar cand intr-adevar te simti obosit poti apela la variantele de rezerva. 
 
6. Fa sport cot la cot cu localnicii
 
Imprieteneste-te cu localnicii si afla care sunt cele mai bune trasee pentru alergat sau unde sunt cele mai ok sali de fitness. Daca vezi mai multe persoane care joaca fotbal, cere permisiunea sa te alaturi si incearca o activitate fizica ce te sperie putin, cum ar fi sa faci rapel sau sa te duci cu caiacul pe mare. 
 
7. Mananca gustari sanatoase
 
Cand pleci in drumetii sau in excursii cu masina, nu uita de gustarile sanatoase. Ia-ti la pachet seminte, nuci si fructe uscate, care vor rezista foarte bine chiar daca este cald. 
 
8. Limiteaza mesele in oras 
 
Nu lua fiecare masa la restaurant atunci cand esti in vacanta. Daca ai frigider in camera, cumpara fructe si legume proaspete, branzeturi si iauturi de la localnici si ia un mic dejun sanatos. 
 
9. Bea cu masura 
 
Alcoolul contine calorii goale, care se depun daca bei in fiecare seara. De cele mai multe ori, persoanele care beau mult alcool in vacanta tind si sa manance mult, ceea ce inseamna multa munca la intoarcere. In plus, daca bei cu masura te vei putea tine de planul tau de a face sport. Cine are chef sa alerge dimineata cand este mahmur?
 
10. Rasfatul estival 
 
Cauta un spa local si bucura-te de un masaj sau de o pedichiura. Poti sa faci asta inainte de plecare, ca sa nu ai un gust amar ca se termina vacanta.
Tags:
sanatate
vacanta
concediu
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare