10 moduri in care ameliorezi simptomele alergiilor

Afectiuni 12.05.2014 Livia Caled

Alergiile apar cand sistemul imunitar reactioneaza exagerat la o substanta care in mod normal ar trebui sa fie inofensiva. Cele mai comune alergii sunt cele la polen, par de pisica, acarieni, fan, praf, latex, mucegai, gluten si muscaturi de insecte, insa alergiile pot sa apara practic de la orice, chiar si de la metal, fum de tigara sau usturoi. 

Simptomele unei alergii nu sunt prea vesele si sunt destul de deranjante. Ochii inlacrimati, tusea, dificultatile de respiratie, mancarimile in zona ochilor si a pielii, stranutul des, scurgerile nazale, ameteala si urticaria sunt simptome care apar de la o banala alergie si ne afecteaza destul de tare calitatea vietii. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum tratezi simptomele alergiei?

1. Apeleaza la antihistaminice

Acestea se vand fara reteta si sunt foarte eficiente in tratarea unor simptome ca mancarimile, ochii inrositi si scurgerile nazale. 

2. Fa mereu curat in casa

Cand ai o alergie, te vei simti mai bine intr-o casa curata, fara praf si acarieni. Incearca sa nu folosesti dezodorizante pentru camera sau diverse produse care contin chimicale, acestea iti pot irita caile respiratorii.

3. Evita sa stai pe langa animale

Animalele declanseaza un numar mare de alergii, asadar, daca te stii predispus(a) la reactii alergice, incearca sa eviti sa stai pe langa animale.

4. Scapa de covoare

Covoarele nu fac decat sa adune praf, care poate provoca alergii chiar si persoanelor care nu se stiu alergice. Incearca sa renunti la covoare, aerul din locuinta ta va fi mai curat.

Citeste si 10 obiceiuri pentru o imunitate de fier.

5. Schimba des asternuturile

Asternuturile se umplu imediat de acarieni, de aceea este recomandat sa fie schimbate cat mai des. Pernele trebuie tinute la aer curat de fiecare data cand schimbati asternuturile.

6. Curata mereu filtrele din aerul conditionat

Filtrele din aerul conditionat trebuie curatate cat mai des, altfel ele se umplu cu praf si nu mai curata eficient aerul din incapere.

7. Foloseste dezumidificatoare

Alergiile se accentueaza in mediile umede, de aceea aerul din incaperea in care stai cel mai mult trebuie sa fie cat mai uscat.

8. Instaleaza un filtru de aer

Mentinerea aerului curat in casa ajuta la ameliorarea alergiilor cauzate de polen, mucegai sau par de animale. 

9. Cumpara perne din material sintetic

Pernele din material sintetic se spala mai usor decat cele cu puf, acesta fiind un avantaj major in lupta cu acarienii.

10. Evita fumul de tigara

Fumul de tigara este iritant si poate duce la agravarea alergiilor, asadar e mai bine sa eviti zonele cu fum si sa ai grija sa respiri aer curat.

Citeste si 9 moduri prin care poti invinge oboseala cronica.

 

Tags:
alergie
alergii simptome
alergie polen
alergie praf
acarieni
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 6 beneficii pe care le aduce o pisica sanatatii tale Experiente

    6 beneficii pe care le aduce o pisica sanatatii tale

    24.04.2015

    Ai invatat sa mananci corect, sa mergi regulat la sala si sa meditezi. Un alt mod de a avea grija de sanatatea ta este sa iti iei o pisica. Vezi mai jos ce beneficii iti aduc pisicile.  1....

    mai mult
  • 7 lucruri ciudate care iti inrautatesc alergia Afectiuni

    7 lucruri ciudate care iti inrautatesc alergia

    23.04.2015

    Revenirea naturii la viata s-ar putea sa fie motiv de bucurie doar pentru unii, caci pentru cei alergici polenul si puful de la plopi se traduce prin nas infundat, mancarimi de ochi si stranuturi...

    mai mult
  • Dieta pentru par sanatos News

    Dieta pentru par sanatos

    24.07.2012

    Dieta dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, reprezinta un factor important care determina caderea excesiva a parului, afirma specialistii. Zilnic pierdem intre 50 si 200 de fire de par....

    mai mult
  • Alergie sau raceala? News

    Alergie sau raceala?

    17.05.2012

    Uneori nu stii ce exact ce ai, scrie Evenimentul Zilei.  Din cauza ca ambele se manifesta cu tuse si nas care curge, insa anumite nuante pot ajuta la diferentierea lor. Copiii si tinerii au...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Iulia Diana
    1. Iulia Diana 02.03.2016 12:07

    Acum cateva luni, de ziua mea am primit o pisicuta tare dragalasa, dar, din pacate eu am alergie la parul de animale si eram nevoita sa o dau. Asa ca am inceput sa caut pe internet si sa incerc tot felul de remedii pana cand am gasit solutia salvatoare. Aceasta se numeste Hay Max, o crema pentru alergii si sunt foarte multumita. Eu am gasit-o in farmacia Sensiblu. O recomand!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare