10 Motive sa consumi mancare la grill

Stil culinar 25.02.2019 dietetik
Daca te confrunti cu cateva kilograme in plus inseamna ca nu ai gresit doar consumand mai multa mancare ci cu siguranta a contat si modul de preparare. Ne-am obisnuit sa gatim atat carnea cat si legumele la tigaie cu mult ulei ca sa iasa totul cat mai bine prajit, dar sa nu uitam ca mai exista si alte moduri de preparare. Iti sugeram ca tot ce vei consuma de acum sa fie gatit la grill. Te asiguram ca vei fi uimit de rezultate si vei ajunge sa arunci tigaia si uleiul. Multi probabil nu vor fi incantati din prima de idee, asociind grill-ul imediat cu gratarul in aer liber, dar realitatea este ca exista multe diferente pe care le vei descoperi in cadrul acestui articol.
 
De ce ne ingrasam de la mancarea gatita la tigaie? Toata lumea stie ca o tigaie de calitate de care sa nu se lipeasca mancarea mai mult sau mai putin sensibila trebuie sa fie neaderenta si necesita si  o ingrijire aparte. Se aleg cu grija instrumentele de manevrare a mancarii in functie de materialul tigaii si apoi se spala cu grija dupa ce am gatit sau am terminat de mancat. Multi nu-si permit chiar cea mai buna tigaie de pe piata si se multumesc cu ceva de calitate medie. Ce-i drept, indiferent ce ai alege, mancarea la tigaie tot nu flateaza silueta si nici sanatatea.
 
Motivul pentru care gatitul la tigaie nu este sanatos este pentru ca esti nevoit sa folosesti ulei si din pacate la temeperaturi ridicate devine toxic. Vei ajunge sa consumi mancare cu arsura, cu grasimi nesanatoase si cu grad ridicat de toxicitate ca si cum ai manca la fast-food. Poti gati chiar si alimente slab calorice si sanatoase ca tot degeaba. Prin prajire sunt eliminati toti nutrientii necesari organismului si creste aportul caloric. 
 
Nu este o moda, dar cei care isi doresc un stil de viata sanatos din toate punctele de vedere sunt sfatuiti de medici si nutritionisti sa consume cat de des pot mancare gatita la grill. Stim ca nu este aceeasi senzatie ca si cum ai gati la gratarul din gradina, dar vei vedea ca mancarea poate iesi la fel de buna sau chiar mai buna. Puitni stiu insa ca mancarea la gratar afara nu este chiar cea mai recomandata pentru consumul zilnic si asta pentru ca se scurge grasimea din carne si cade pe foc si iarasi se profus reactii chimice care cresc toxicitatea mancarii. Plus de asta, funinginea care se depune pe mancare nu este sanatoasa. Ce-i drept, un gratar afara la ceva timp nu a facut rau nimanui, dar atentie!
 
 
 
In ceea ce priveste grillul de aragaz nu exista nici cel mai mic risc, dar in schimb sunt foarte multe avantaje atat pentru silueta si sanatate cat si pentru mancare cat mai diversa si atractiva pentru orice persoana. Iata beneficiile:
 
1.La grill nu este necesar sa folosesti nici cea mai mica cantitate de ulei, indiferent daca gatesti carne sau nu.
 
2.Riscul de a arde mancarea este foarte scazut spre deloc.
 
 
3.Poti gati uneori chiar si alimente mai putin sanatoase, avand in vedere ca nu va creste aportul caloric mai mult decat este cazul.
 
4.Poti gati fara restrictii mezeluri sanatoase, peste cu spini sau fara, copanele de pui, pipote, piept de pasare, ochiuri, omleta, tot felul de legume si chiar branza daca alegi Halloumi.
 
5.Daca esti o persoana ocupata gatitul la grill te va salva. Chiar si carnea de miel, vita sau porc se gateste foarte usor si repede. Garnituri sanatoase pentru grill aici!
 
 
6.Nici macar nu ai nevoie de mirodenii, condimente si ierburi aromatice daca nu vrei, avand in vedere ca mancarea se gateste in suc propriu.
 
7.Nu se lipeste mancarea de fundul grilului si este destul de usor de manevrat cand pe-o parte cand pe alta.
 
8.Mancaruri pe care in mod normal le gateai doar la cuptor, pot fi gatite si la grill daca pui capacul. De exemplu, ciuperci cu parmezan.
 
 
9.Poti manca zilnic la fiecare masa mancare la grill ca nu te grasi, ci slabesti.
 
10.Iti poti mentine greutatea doar mancand la grill, dar nu uita sa adaugi si o portie mare de salata de cruditati.
 
 

 

Tags:
mancare la grill
grill
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare