10 obiceiuri de zi cu zi care te imbatranesc

Infrumusetare 28.04.2016

Imbatranesti mai repede decat varsta ta reala? Daca nu-ti place ceea ce vezi in oglinda, poate ar fi timpul sa evaluezi cateva dintre rutinele tale zilnice. Alimentele pe care le consumi sau felul in care dormi pot adauga cativa ani pe fata ta. Iata care sunt dupa parerea expertilor cele mai comune obiceiuri zilnice care duc la accelerarea imbatranirii si ce pot face pentru a inversa procesul.


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Indeplinesti mai multe sarcini de-o data
 
Daca lista ta cu lucruri pe care le ai de facut nu se scurteaza niciodata, stresul vietii tale agitate, iti va taxa organismul.
Cateva studii au demonstrat ca stresul cronic atrage dupa sine eliberarea radicalilor liberi, molecule instabile care distrug celulele si sunt responsabile de aparitia vizibila a imbatranirii. De aceea, este recomandat sa te concentrezi pe cate o singura sarcina si abia dupa ce ai terminat-o pe aceasta sa treci la urmatoarea.
 
Rareori sari peste desert
 
Pe langa faptul ca adaugi kilograme suplementare corpului tau, dulciurile pot adauga si cativa ani in plus pe fata ta. In interiorul organismului, moleculele zaharului ataxa fibrele si proteinele din fiecare celula. Acest proces daunator, denumit glicare poate avea ca rezultat pierderea stralucirii, aparitia cearcanelor, o piele mai putin tonifiata, o piele pufoasa si mai multe riduri pe fata. Asa ca sari peste desert ori de cate ori ai ocazia ca sa-ti pastrezi stralucirea tineretii.
 
Dormi mai putin de 5 ore pe noapte
 
Lipsa somnului suficient nu numai ca iti lasa cearcane sub ochi si este asociata si cu scurtarea dutratei de viata. 7 ore de somn pe noapte este minimul acceptat. Asa ca este recomandart sa te pui in pat mai devreme pentru a te odihni suficient, pentru a avea energie a doua zi si a nu suferi de probleme de atentie, crestere in greutate sau deficit de concentrare.
 
Iubesti maratonul TV
 
Faptul ca vrei sa vezi un sezon din serialul tau preferat o data, nu e mare lucru, dar daca stai ore in sir in fata televizorului, zilnic, atunci chiar e o problema. Nenumarate studii au demonstrat ca statul in fata televizorului contribuie la depozitarea zaharului in celule ceea ce duce la ingrasare si la imbatranirea pielii.
Specialistii recomanda ca dupa fiecare 30 de minute de uitat la televizor, sa te ridici si sa te plimbi prin casa, asta in cazul in care nu gasesti alta activitate care sa te intrerupa din stat.

Stai jos cea mai mare parte din zi
 
Pericolele unei vieti sedentare au fost foarte bine documentate: persoanele care isi petrec majoritatea timpului din zi stand jos sunt expusi bolilor de rinichi, bolilor cardio-vasculare si cancerul, ca sa nu mai vorbim de obezitate.
In mod natural daca faci miscare regulat pot sa previi toate aceste afectiuni si sa ai o viata mai lunga.
 
Nu folosesti crema pentru ochi
 
Este aproape obligatoriu pentru orice femeie sa aiba in rutina zilnica un contur de ochi. Pielea din jurul ochilor este mai subtire, iar acolo incep sa se vada mai repede ridurile. Daca mentii acea zona bine hidratata, poti face sa dispara cativa ani de pe fata ta.

Folosesti protectie solara doar in vacanta
 
Crema cu protectie solara, cel putin pe fata si pe maini trebuie folosita din mai pana in septembrie, ori de cate ori iesi din casa. In vacanta trebuie aplicata cu darnicie si pe restul corpului. Razele soarelui sunt cele mai daunatoare pentru piele si daca te expui acestora si radiatiilor ultraviolete nu namai ca pielea pare mai batrana, dar te expui si riscului de a face cancer de piele.

Folosesti prea mult machiaj
 
Folosirea machiajului in exces, in special a produselor pe baza de uleiuri, poate duce la blocarea porilor si sufocarea pielii. In plus, folosirea produselor pentru piele ce contin parfum, chimicale iritante si alcool pot duce la uscarea pielii prin inlaturarea uleiurilor naturale. Rezultatul este o imbatranire prematura.
 
Bei bauturile cu paiul
 
Pare putin exagerat insa specialistii au argumentat ca strangerea buzelor in jurul paiului poate duce mult mai repede la formarea ridurilor, mai ales in zona gurii. Acelasi lucru este valabil si in cazul persoanelor fumatoare. Asa ca obisnuieste-te sa bei din pahar.
 
Nu consumi deloc grasimi
 
Unele grasimi sunt necesare pentru mentinerea aspectului si senzatiei de tinerete. Grasimile bune pentru inima, adicaacizii grasi esentiali Omgea 3 din peste si anumite nuci ajuta la mentinerea pielii suple si tonifiate, previn aparitia ridurilor si intaresc sanatatea inimii si a creierului.
 
 
Tags:
obiceiuri
imbatranire
ten
riduri
sfaturi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare