10000 de pasi pe zi reprezinta secretul unei mai bune stari de sanatate?

Fitness 26.04.2016

In ziua de azi parca toata lumea promoveaza mersul pe jos si, mai mult decat atat obiectivul celor 10000 de pasi efectuati zilnic. Intr-o zi obisnuita este aproape imposibil sa nu faci aproape 5000 de pasi lejer, insa nu aceasta este ideea. Trebuie sa faci 10000 de pasi odata, adica sa mergi pe jos aproape o ora fara intrerupere pentru a avea efect pentru sanatate. Tu reusesti? Si daca nu, oare ar trebui sa o faci?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dar inainte de toate o scurta introducere in istorie: In timp ce creatorii aplicatiilor pentru mobil au instaurat fixatia celor 10.000 de pasi, trebuie sa stii ca promovarea acestui antrenament a inceput in anii 1960 in Japonia. In timpul Olimpiadelor de la Tokyo, localnicii au inceput sa se gandeasca la abilitatile lor in materie de fitness. Curand dupa asta, a fost introdus primul pedometru comercial, Manpo Meter (manpo inseamna 10000 de pasi in japoneza). Acest numar de 10000 a fost ales dupa ce cerecetatorii au demonstrat ca o persoana care arde 2000 de calorii pe saptamana in urma exercitiilor fizice, prezinta un risc mai mic de a suferi de afectiuni cardio-vasculare. Asta inseamna aproximativ 300 de calorii pe zi, ceea ce se poate obtine din efectuarea a 10000 de pasi.
 
De atunci s-au facut nenumarate studii care atesta ca a merge aproape o ora pe jos zilnic te poate ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate. Expertii sustin de asemenea ca a merge 10.000 de pasi zilnic inseamna a-ti pastra o greutate corporala optima.
 
Cum sa ajungi la aceasta performanta
 
Personal, recunosc ca mi-am instalat o aplicatie pe telefonul mobil care imi numara pasii efectuati zilnic. Poti opta pentru un pedometru medicinal care iti poate masura si ritmul cardiac si caloriile arse, asta ca sa fii si mai motivata.
 
Ai auzit probabil de sfaturile acelea cum ca ar trebui sa urci pe scari in loc de lift sau cum ca ar fi mai bine sa parchezi mai departe de birou ca sa poti merge putin pe jos, insa trebuie sa stii ca este nevoie de ceva mai mult efort pentru a reusi sa faci cei 10.000 de pasi zilnic.
 
- In loc sa parchezi putin mai departe, parcheaza la aproximativ 2 kilometri de birou si apoi mergi pe jos.
- Mergi cu copiii in parc si incearca sa parcurgeti o distanta cat mai mare pe jos, inventand un joc care sa le faca placere, precum cautatul unei comori.
- Iti poti convoca echipa la o intalnire de afaceri in timp ce mergeti pe jos prin oras, in loc sa ocupati o sala de sedinte.
- Iar daca poti, instaleaza-ti o banda de alergare la birou. Multe sarcini de serviciu se pot realiza mergand pe banda.
 

 

 
Tags:
10000 de pasi
mers pe jos
zilnic
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare