11 Aperitive si rontaieli delicioase ce au mai putin de 50 de calorii

Este dificil sa credem ca cele 3 mese principale ale zilei sunt suficiente de fiecare data cat sa nu simtim nevoia de o mica gustare. Se poate ca glicemia sa oscileze si sa simtim nevoia de mai multa energie, pe care evident ca ne-o procuram din rontaieli. Din pacate, cele existente in magazine si supermarketuri nu sunt intotdeauna cele mai sanatoase alegeri. Daca esti o persoana care tine neaparat sa aiba un stil de viata sanatos sau sa slabeasca si apoi sa aiba grija la perioada de mentinere, este cazul sa acorzi o atentie improtanta si micilor gustari. Pana la urma nu spune nimeni ca sticks-urile sau chips-urile sunt singurele rontaieli care potolesc foamea. Multi nu stiu, dar de fapt este un miraj ca potolesc senzatia de foame. Contin carbohidrati rai care sunt transformati imediat in energie, astfel ca peste jumatate de ora ni se face foame iar.
 
Atunci cand vrem o gustare sau un mic aperitiv este clar ca organismul are nevoie de un boost de energie. Trebuie sa-I dam mancare de calitate care sa constea in vitamine, minerale, antioxidanti si carbohidrati buni, ce ofera o senzatie mai mare de satietate, iar caloriile nu se depun atat de usor decat daca exagerezi cu cantitatea. 
 
Astazi iti propunem nu mai putin de 11 gustari si aperitive la care poti apela in orice moment al zilei, chiar si la miezul noptii daca nu mai poti de foame. Te asiguram ca in loc sa acumulezi kilograme cum se intampla de obicei, tu vei reusi sa slabesti si sa-ti mentii greutatea dorita o perioada lunga de timp. Vei prepara in casa micile bunatati, dar nu te speria! Nu-ti va lua mai mult de 2-3 minute. Iata ce propunem:
 
1.Aperitive englezesti din castraveti
 
Ai nevoie de 1-2 castraveti pe care sa-i tai rondele. Peste rondele vei pune crema de branza degresata sau ton in apa cu felii de rosii injumatatite si patrunjel tocat. Poti manca fara probleme 2-3 rondele.
 
 
2.Sushi din legume
 
Ai nevoie de un castravete mare sau un dovlecel cu tot cu toata. Se taie in lung fasii subtire una din cele 2 legume, iar pe fiecare fasie adauga crema de branza degresata, ceapa rosie, rosii cuburi, ruleaza fasiile si decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.
 
 
 
3.Rosii umplute
 
Ai nevoie de o rosie medie careia ii tai coada si o tai pe jumatate. Se va umple cu 1 lingura de iaurt grecesc degresat si se va decora cu patrunjel tocat si marar.
 
 
4.Humus din naut sau sfecla rosie
 
Ai nevoie de o felie de paine din seminte rumenita cu care sa servesti 2-3 linguri de humus la alegere. Daca alegi varianta cu humus ai nevoie de jumatate de cana de iaurt grecesc degresat si jumatate de cana de naut inmuiat in apa cu 30 de minute inainte sau cu jumatate de cana de sfecla rosie. Nu uita sa adaugi si o lingura de ulei de masline si zeama de la o lamaie sau lime.
 
 
5.Caise glazurate (poti inlocui cu nectarine sau prune)
 
Ai voie 2-3 caise maxim pe care sa le tai pe jumatate si sa le umpli cu cate o lingura de humus sau 1 lingura de iaurt grecesc degresat.
 
 
6.Smoothie la bol din mango/kiwi/ananas, dar care sa nu fie la conserva
 
Vei consuma doar 2-3 linguri din smoothie. Acesta se prepara din jumatate de cana dintr-un fruct la alegere si 4-5 linguri de iaurt grecesc degresat.
 
 
7.Fasole verde fiarta cu zeama de lamaie
 
Poti combina 1 pumn de fasole verde cu 2-3 linguri de iaurt grecesc degresat si 2 catei de usturoi tocati pentru a imbunatati gustul.
 
 
8.Ciupercute albe
 
Iti vine sa crezi ca poti consuma fara probleme 12 ciupercute albe fara sa depasesti 50 de calorii?  Le poti consuma gatite la grill sau fierte in sos pesto sau sos tzatziki. Poti adauga si 1-2 felii de rosii daca doresti.Iata si cura de slabire cu ciuperci!
 
 
9.Crema de migdale
 
Uita de nutela daca ai migdale. Hidrateaza-le 30-60 de minute inainte de preparare si apoi adauga in blender 6-7 migdale si 4 linguri de iaurt grecesc degresat. Consuma ca atare sau pe o felie de paine din seminte.
 
 
10.Banana acordeon
 
Ai nevoie de o banana pe care o crestezi cu cutitul si o stropesti cu scortisoara si seminte de chia.
 
 
11.Terci de mere cu scortisoara
 
Ai nevoie de un mar pe care il pui in blender si il combini cu 3 linguri de iaurt grecesc degresat.
 
 

 

Tags:
gustari de 50 de calorii
50 de calorii
aperitive de 50 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare