In ultimii ani ne intrebam tot mai des care este cel mai sanatos tip de carne si pare ca lupta se da intre carnea rosie si carnea alba, gasindu-se atat pareri contra cat si pro. Daca este sa privim lucrurile la modul general, niciun tip de carne nu ar trebui sa ne aduca probleme de sanatate si kilograme in plus daca este consumata moderat, este gatita sanatos si daca se fac combinatii slab calorice. Din pacate, nu putem consuma zilnic chiar orice tip de carne, asa ca iti propunem sa alegi carnea de pui de fiecare data pentru ca nu ai cum sa dai gres. In ceea ce priveste celelalte tipuri de carne iti poti face mici pofte din cand in cand, dar sa tii cont de regulile mentionate anterior. Pentru ca in ultimul timp nu mai avem incredere in nimic din ce ne inconjoara in ceea ce priveste alimentele, multi subestimeaza carnea de pui, nestiind ca poate fi o adevarata comoara pentru organism daca invata cum sa o aleaga si cum sa o consume.
Ne-am obisnuit sa consumam carnea in moduri cat mai complicate cu putinta si asa ajungem sa folosim tot felul de sosuri grase si combinatii mult prea consistente cu cartofi, orez, paste si altele de acest gen. Putini stiu ca ingrasa foarte mult combinatia de proteine animale si carbohidrati si ca se recomanda mai degraba celor care vor sa se ingrase in mod sanatos prin punere de masa musculara. Sa stii ca o masa consistenta se poate obtine si prin simplitate si te vei convinge de acest aspect in cadrul acestui articol.
Exista multe tipuri de carne de pasare, dar cea mai frageda si mai sanatoasa este de departe carnea de pui si poti alege multe parti sanatoase dintr-un pui, respectiv pieptul de pui, copanelele mici, pipotele si ficatul. Secretul este sa elimini pielita de fiecare data pentru ca are in continut foarte multe grasimi nesanatoase, care ar da peste cap colesterolul si nu numai. Iti prezentam 11 beneficii ale carnii de pui ca sa te convingi ca merita sa fie consumata in mod regulat:
1.In primul rand, carnea de pui este o sursa de proteine animale, dar sunt proteine slabe. Sunt cele mai recomandate cand vine vorba de slabire, mentinere si o sanatate impecabila. Avantajul este ca poti combina cum vrei proteinele slabe, chiar si cu carbohidrati, dar cu conditia sa fie de buna calitate.
2.Este printre putinele tipuri de carne care nu contine multe grasimi, deci nu va creste nivelul colesterolului rau, care declanseaza obezitatea si bolile cardiovasculare.
3.Gradul de consistenta este destul de mare, mai ales ca vorbim de o carne versatila ce poate fi consumata in nenumarate moduri sanatoase. De exemplu, pieptul de pui este cea mai consistenta parte a puiului si are si o textura minunata.
4.Vei beneficia de un metabolism accelerat in permanenta daca consumi regulat piept de pui si asta pentru ca are in compozitie diverse minerale si vitamine ce favorizeaza slabirea. Mentionam aici calciu, fier, zinc, seleniu, crom, cupru si vitaminele A, B si D, cunoscute la slabire.
5.Poti de asemenea sa tratezi si sa previi anemiile gratie nutrientilor pretiosi din compozitie. Nu degeaba se spune ca veganii convinsi, care nu consuma deloc produse de origine animala pot avea anumite deficiente in organism. Pieptul de pui sau copanelele mici reprezinta calea de mijloc pentru o silueta minunata si sanatate.
6.Pieptul de pui si copanelele mici sunt usor de digerat gratie enzimelor digestive de calitate. Nu te vei confrunta niciodata cu disconforturile produse de carnea vita sau porc, de exemplu.
7.Este singura carne care iti permite sa mai faci
din cand in cand combinatii foarte consistente. De exemplu, snitel din piept de pui in pesmet si galbenus de ou cu piure si o portie enorma de salata de varza sau salata verde. Vezi
aici reteta pentru
pieptul de pui acordeon cu de toate!
8.Asigura sanatatea creierului pentru o perioada lunga de timp daca este consumata regulat.
9.Scade pofta excesiva de mancare, dulciuri si alte alimente nesanatoase.
10.Este o carne ideala pentru persoanele ocupate, dar care vor sa manance sanatos si au grija la silueta. Se gateste foarte repede!
11.Imbunatateste vederea gratie vitaminei A.
Cum alegem carnea de pui?
Secretul este sa alegi carnea doar din surse sigure ca sa nu fie injectata cu hormoni sau alte substante daunatoare. Poti incerca la ferme sau la tara.