12 alimente care contin sub 25 de calorii la 100 grame

Secrete 22.02.2017 Livia Caled

Daca vrei ca dieta ta sa fie incununata de succes, atunci introdu cat mai mult in meniul tau alimente sarace in calorii, insa bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale importante pentru organism. Ca sa fii sigura ca mananci cum trebuie, ai grija sa introduci in dieta ta alimente din toate grupele alimentare.

Iata mai jos o lista cu alimente sub 25 de calorii pe care sa le consumi cat mai des, in orice cantitate:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Salata verde - 17 calorii
 
Despre salata verde se spune ca este unul dintre alimentele cu 0 calorii. Practic, consumi mai multe calorii in timp ce o mananci fata de cate iti ofera ea. Asadar, consuma cu incredere salata verde, ea iti face pielea mai frumoasa, elimina toxinele din organism si imbunatateste digestia.
 
2. Ridichi - 16 calorii
 
Ridichile sunt bogate in vitamina C, acid folic, potasiu, vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. De asemenea, ele mai contin fibre, zaharuri, proteine si carbohidrati. Daca ai probleme cu tranzitul intestinal, consuma ridichi in fiecare zi, acestea au proprietati laxative si te ajuta sa scapi de constipatie. Mai multe despre beneficiile ridichilor pentru sanatate gasesti aici
 
3. Dovlecel - 12 calorii
 
Stiai ca dovlecelul crud are doar 12 calorii la 100 de grame, iar fiert nu mai mult de 16 calorii? 100 de grame de dovlecei contin 10% din aportul zilnic de mangan, 8% de vitamina C sau 5% de magneziu. Alte elemente necesare organismului, insa in cantitati mai mici, sunt: fibrele, vitamina A, potasiul, cuprul, acidul folic, vitamina K, fosforul, omega 3, calciul, zincul, vitamina B.
 
4. Dovleac copt - 20 calorii
 
Gratie continutului bogat in fibre, dovleacul iti da senzatia de satietate pentru mai mult timp, ceea ce inseamna ca vei manca mai putin. In plus, 100 de grame de dovleac copt inseamna 20 de calorii, deci ai unda verde sa-l mananci facut la cuptor. 
 
 
5. Sparanghel - 20 de calorii
 
Desi sparanghelul nu este un aliment pe care sa il cumparam prea des, el este foarte util in curele de slabire, are doar 20 de calorii la 100 de grame. Pe langa faptul ca sparanghelul are putine calorii, el este plin de antioxidanti, vitamine si minerale. Sparanghelul este foarte util in curele de detoxifiere si pentru scaderea colesterolului.
 
6. Spanac - 25 de calorii
 
Spanacul este un aliment foarte eficient nu numai pentru slabire, ci si pentru detoxifiere. Consuma-l crud in salate, sau fiert cu un ou ochi si seminte de susan. Spanacul mai ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, imbunatatirea circulatiei sangelui, reducerea inflamatiilor din corp si scaderea colesterolului.
 
7. Castraveti - 12 calorii
 
Iti plac castravetii? Ei se numara printre alimentele cu cele mai putine calorii la 100 de grame, doar 12, asadar, pot fi consumati in orice cantitate, la orice ora din zi si din noapte. Castravetii contin foarte multa apa, motiv pentru care sunt foarte buni pentru activitatea renala, detoxifierea organismului si in tratamentul retentiei de apa. Coaja castravetului este bogata in fibre si in potasiu, fier, magneziu si siliciu. 
 
8. Varza creata - 24 calorii
 
Dintre toate tipurile de varza, varza creata are cele mai putine calorii. Vitaminele C si K sunt cele mai importante elemente care se regasesc in varza. De exemplu, 150 de grame de varza asigura organismului 90% din necesarul zilnic de vitamina K si 50% din cel de vitamina C. Alti nutrienti utili din varza sunt fibrele, manganul, vitamina B1, B2 si B6, omega 3, calciul, potasiul, proteinele si magneziul.
 
 
9. Rosii - 18 calorii
 
Intr-o portie de rosii de 200 de grame (doua rosii mari), vitamina C se regaseste in proportie de 60% din necesarul zilnic. Alte vitamine importante prezente intr-o rosie sunt vitaminele A, K, B1, B2, B3, B5, B6, E. Ca nutrienti regasim potasiul, manganul, cromul, fibrele, acidul folic, cuprul, fosforul, magneziul, fierul, dar si proteinele. Cel mai important fitonutrient prezent in rosii este licopenul, un puternic antioxidant, care protejeaza organismul de diverse tipuri de cancere.
 
10. Vinete - 24 calorii
 
Vinetele crude sau preparate pe gratar au doar 24 de calorii, in timp ce vinetele coapte au in jur de 31 de calorii. Daca le incluzi in cura ta de slabire, ai grija sa nu le prepari cu ulei, ci doar cu ceapa si usturoi. Vinetele sunt bogate in fibre, antioxidanti, potasiu, magneziu, calciu, cupru, vitaminele B1, B3 si B6, vitamina K, acid folic si mangan.
 
11. Conopida - 25 de calorii
 
Conopida, alaturi de celelalte legume crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles) reprezinta o sursa foarte buna de beta caroten, vitamina C, acid folic, potasiu si fibre. Are proprietati anti-inflamatorii si amelioreaza bolile intestinale, astmul si artrita. Aceste proprietati sunt datorate continutului de vitamina K, vitamina C si acizilor grasi de tip omega-3.
 
12. Fasole verde congelata - 22 calorii
 
Fasolea verde este unul dintre cele mai recomandate alimente pentru cura de slabire, ea poate fi consumata in orice cantitate fara sa ingrase. La 100 de grame de fasole verde proaspata avem doar 31 de calorii, iar la cea congelata doar 22 de calorii. Printre cei mai importanti nutrienti pe care ii contine fasolea varde se numara calciul, vitamina A, vitamina C, potasiul si magneziul.
 
 
 
 
Tags:
alimente 25 calorii
alimente putine calorii
alimente slabit
alimente dieta
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare