12 arzatori de grasime pe care trebuie sa-i ai in casa

Alimentatie 12.12.2018 dietetik
Slabirea nu este un proces atat de complicat precum pare si nu ai nevoie de un buget ridicat asa cum se crede ca sa slabesti ca si cum ai avea un nutritionist sau instructor de fitness. Exista multe persoane care slabesc fara o dieta anume, nu-si lezeaza nici organismul si totul fara a respecta un meniu anume in fiecare zi. Secretul este adoptarea unui regim alimentar sanatos, variat si echilibrat, nimic alteva. Tindem sa credem ca totul este mult mai complex, dar nu este deloc asa.
 
Cand ne gandim la arzatori de grasime ne gandim de fapt la alimente accesibile si pe care sigur le considerai banale, dar nu ai fi crezut niciodata ca pot fi atat de benefice in procesul de slabire. Poti slabi fara o dieta anume daca incluzi in regimul alimentar zilnic alimente ce nu depasesc 50 de calorii. Motivul este simplu! Poti consuma oricat din ele si la orice ora fara sa ai mustari de constiinta si nu este necesar sa ai cunostinte cu privire la combinarea sanatoasa a alimentelor, pentru ca deja este treaba de nutritionist. Poti pregati astfel supe din verdeturi si legume, supe crema din legume si iaurt, tot felul de salate, tartine si nu uita ca legumele au avantajul de a putea fi consumate in diverse moduri, respectiv prin marinare, crude, gatite la grill, gatite la aburi sau gatite la cuptor.
 
 
Oua
 
Nu dau peste cap colesterolul asa cum se spune si trebuie sa consumi atat galbenusul cat si albusul. Contin proteine si multe alti nutrienti, in special vitamina B12 ce distruge celulele grase. Iti sugerez oualele fierte tari in combinatii sanatoase.
 
 
Ulei de masline extravirgin
 
Intra in categoria grasimilor sanatoase, care stimuleaza eliminarea grasimii abdominale si ard grasimile. Uleiul d emalsine este bogat in antioxidanti si acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6. Trebuie sa utilizezi 2-3 linguri la orice mancare. Un exemplu de mancare pe care o poti incerca consta in cartofi in punga cartonata gatiti la cuptor cu usturoi, rozmarin si ulei de masline.
 
 
Migdale (cu piele)
 
Merg ca dressing la orice mancare, dar si ca gustari. Distrug grasimea din jurul burtii si te scapa de poftele excesive de mancare. Le poti utiliza la supe crema, salate, smoothieuri, mic dejun cu fulgi de ovaz sau sosuri light.
 
Castravetii
 
Multi elimina coaja castravetilor, dar de fapt este cea care contine cei mai multi nutrienti. La o cana de castraveti ai doar 15 calorii, iar continutul mare de apa te ajuta sa-ti potolesti oricand foamea. 
 
Grapefruit
 
Daca vrei sa slabesti fara efort si sa ai o talie subtire, trebuie sa consumi regulat grapefruit. Contine antioxidanti foarte puternici si are in jur de 40 de calorii. 
 
 
Broccoli
 
Legumele crucifere sunt cele mai indicate cand vine vorba de slabire. Broccolii au in jur de 25 de calorii si merg gatiti in diverse moduri. Reprezinta o sursa buna de proteine vegetale, fibre si antioxidanti asa ca te ajuta cu digestia si sa previi cancerul de colon. 
 
Verdeturile sau trufandalele
 
Poti abuza de verdeturi si asta pentru ca au 4 calorii, dar contin aproape toti nutrientii necesari organismului. Ai grija sa le incluzi la orice mancare sau smoothie. Spanacul dar si altele de acest gen sunt exceptionale.
 
 
Ciuperci
 
Nu contin mai mult de 20-30 de calorii in functie de soiul ales, dar cert este ca fortifica sistemul imunitar si pe cel digestiv si te ajuta sa previi cancerul de colon. O multime de retete poti prepara.
 
Rosiile
 
Daca vara este sezonul lor profita de ele, pentur ca au doar 17 calorii. Le poti pune si la marinat pentru iarna dupa o reteta coreeana inedita. Merg cu branza, cu verdeata si in multe alte combinatii. 
 
 
Fasolele
 
Pot inlocui carnea cu succes si sunt pline de proteine vegetale. Ajuta la arderea grasimii abdominale, sculptand muschii ce ard grasimile. Poti consuma fasole rosie, neagra sau alba cu frunze de salata, legume mexicane, orez brun.
 
Avocado
 
Nu exista dieta fara avocado! Ca si uleiul de malsine este bogat in acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6. Este poate cel mai bun distrugator de grasime abdominala pe care il poti include in diverse mancaruri precum salate, sandvisuri, pizza, guacamole, etc. Incearca 5 creme tartinabile geniale din avocado!
 
 
Piept de curcan
 
Cel mai mare dusman al grasimii abdominale. Contine putine calorii si multe proteine, ce ard grasimea. 
 
Iti poti face un obicei din a consuma in fiecare zi mai multe din alimentele mentionate si vei observa rezultatele pe propria piele.
 
 

 

Tags:
arzatori de grasime
grasime
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare