12 idei de a utiliza pesmetul la gatit

Stil culinar 01.03.2018 dietetik
Majoritatea gospodinelor de la noi s-au obisnuit sa foloseasca pesmetul cat de simplu se poate, adica doar la prepararea produselor din carne. Realitatea este ca veganii sunt innebuniti dupa pesmet si asta pentru ca ii ajuta sa inventeze cele mai inedite feluri de mancare. Stiu ca multi probabil vor spune acum ca pesmetul nu este prea indicat daca esti la dieta, mai ales ca se obtine din paine faramitata. Ei bine, daca este obtinut din paina integrala sanatoasa (tarate de ovaz, secara, neagra, etc) este chiar recomandat.

Ce este pesmetul si cum il obtinem acasa?

Nu mai este un secret pentru nimeni ca pesmetul provine de la painea uscata sau rumenita si poate fi utilizat atat la carne, legume cat si deserturi. Cu toate ca-l gasim pe piata la tot pasul si inca la preturi destul de accesibile, il putem prepara si acasa in cazul in care avem prea multe resturi de paine, pe care in mod normal le-am arunca. Poti alege sa prajesti painea fara ulei sau sa o pui la cuptor intr-o tava cu folie de copt.

 
Poti alege sa elimini coaja sau sa o folosesti ca atare. Cand painea este rumenita suficient, se da prin masina de pesmet. Este o masina speciala in acest sens, care seamana cu o masina de tocat sau de macinat nuca. 
 
 

La ce putem utiliza pesmetul?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata ca am ajuns sa vorbim despre ce ne intereseaza in mod deosebit. Sa vedem cum putem utiliza pesmetul si altfel:
 

1.Papanasi fierti cu pesmet

 

 

Nu cred ca este o persoana care sa poata rezista papanasilor. Reteta este simpla si nu-ti va lua mai mult de 40 de minute cu tot cu pregatirea ingredientelor. Desertul acesta poate fi unul sanatos daca alegem sa fierbem papanasii si sa nu-i prajit, apoi sa-i imbracam in ulei de cocos si pesmet. Putem inlocui si zaharul rafinat cu indulcitori naturali, care sunt mult mai sanatosi.
 

2.Galuste cu prune si pesmet

 

 

Galustele cu prune mai poarta denumirea de gomboti cu prune. Oricine poate face si aceasta reteta. Nu-ti trebuie decat cateva ingrediente de baza si un aluat pe baza de cartofi si faina. Galustele se fierb, apoi se dau prin pesmet si indulcitor natural. Partea buna este ca poti folosi atat gem de prune cat si alt fruct daca nu ai prune.
 

3.Conopida pane in pesmet

 

 

O reteta atat de usoara incat o poate pune in practica si un copil. Ai nevoie de o conopida buchet, galbenus de ou, faina si pesmet, iar conopida taiata felii mici se da prin pesmet cu ierburi aromatice. Dureaza maxim 30 de minute.
 

4.Broccoli pane in pesmet

 

 

Broccolii sunt la fel de uitli in dieta ca si conopida si ii putem gati la fel ca si conopida pane. Copiii care nu suporta broccolii, ii vor manca fara probleme astfel.
 

5.Vinete pane in pesmet

 

 

O alta reteta usoara si adorata de vegetarieni. Vinetele se taie rondele, se dau prin galbenus, faina integrala, pesmet si ierburi aromatice si gata.
 

6.Dovlecei pane in pesmet

 

 

Este o reteta la fel de usoara ca cele din urma si nu ia mai mult de 30 de minute pentru pregatire si preparare. Pasii sunt aceiasi. Difera doar ierburile aromatice, mirodeniile si sosurile folosite in functie de preferintele fiecaruia.
 

7.Sparanghel crocant in pesmet

 

 

Cine s-ar fi gandit ca sparanghelul poate fi gatit astfel? Dar iata ca poate fi preparat dupa aceiasi pasi anteriori.
 

8.Produse din soia pane

 

 

Desigur, este vorba despre produse naturale din soia si anume tofu, tempeh, seitan, branza tofu. Se gatesc dupa pasii anteriori.
 

9.Ciuperci rumenite in pesmet

 

 

Ai nevoie  de ciuperci pleurotus daca vrei ciuperci mari, dar poti folosi si alte soiuri.  Acestea se dau prin oua, faina si pesmet impreuna cu mirodeniile dorite.
 

10.Piftele din legume cu pesmet

 

 

Poti alege ce legume doresti, le tai cuburi, le calesti si formezi din ele piftele, pe care le dai prin galbenus, faina si pesmet.
 

11.Taitei sau spaghetti cu pesmet

 

 

Taiteii sau spaghetele se fierb normal dupa instructiunile clasice, intre timp pesmetul se rumeneste in ulei de masline in tigaie, iar la final se pune intr-o farfurie, iar peste el se adauga taitetii sau spaghetele scurse de apa. Amesteca bine ingredientele.
 

12.Burgeri, hot dog cu pesmet in stil vegan

 

 

Carnea va fi inlocuita cu legume, care se taie bucatele, se calesc si se fierb, pentru ca apoi sa inlocuiasca carnea. Inainte de consum se dau prin pesmet.
 

 

Tags:
gatit
pesmet
idei pesmet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Dan P.
    1. Dan P. 10.04.2018 11:39

    De cand am incercat pesmet panko asiatic, nu ma pot intoarce la cel generic din magazine. E dincolo de asteptari. http://dragonfood.ro/produs/pesmet-panko-1-kg/

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare