14 ponturi pentru o seara sanatoasa

Exista cateva ponturi care te ajuta sa ai o noapte perfecta si sanatoasa. Vei dormi bine, iar dimineata te vei trezi cu energie si cu pofta de viata. Iata care sunt!

1. Fa o cina sanatoasa. Cei care gatesc acasa au mai mult succes in a slabi si a-si mentine greutatea. Inspira-te din retele noastre sanatoase si pregateste-ti o cina cu putine calorii

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

2. Relaxeaza-te cu un ceai din plante. O cana de ceai caldut, din plante, te poate linisti si pregati pentru somn. 

3. Pregateste-ti geanta de sala. Orice gest mic conteaza atunci cand vrei sa constanta in a te duce la sala. Sa alergi dimineata de nebuna prin casa, cautandu-ti o pereche de sosete, poate fi foarte enervant si in loc sa te duci motivata la sala, vei fi deja stresata. 

4. Hai, curaj, bea un pahar de vin rosu. Nu e nimic rau in asta, mai ales daca te si relaxeaza, doar sa tii cont de cantitati. 

5. Fii organizata. Usureaza-ti munca de a doua zi, chiar de seara. Pregateste-ti hainele cu care te vei duce la serviciu sau mancarea pe care o vei lua la pachet.

 

6. Intinde-te. Inainte de culcare, fa cateva exercitii de stretching pentru a deveni mai flexibila, in timp ce iti vei ajuta muschii sa se refaca. 

7. Fa din somn o prioritate. Lipsa somnului poate cauza hipertensiune arteriala, un sistem imunitar slabit si chiar crestere in greutate. Asigura-te ca dormi pe noapte cel putin 7 ore. 

8. Lasa si pentru maine. Daca ai facut prajituri dietetice sau ai desfacut un pachet de biscuiti, nu trebuie sa mananci tot intr-o seara. Mai e si maine o zi. 

9. Inchide electronicele. Sa stai pe Facebook sau sa raspunzi la mailuri nu va fi niciodata linistitor. Stabileste o ora la care inchizi toate electronicele si fa cumva sa nu stai cu nasul in tableta sau in telefon toata noaptea. 

10. Fa-ti un obicei din a te relaxa inainte sa te bagi in pat. Un ritual inainte de a te baga in pat iti pregateste organismul pentru somn. Fa orice iti place, cu conditia sa te relaxeze. 

11. Ia o gustare sanatoasa. Uneori foamea te loveste chiar dupa ce ai strans masa, asa ca poti manca o gustare sanatoasa. 

12. Hidrateaza-te. Nu ai reusit sa bei cele 8 pahare de lichide pe zi? Recupereaza la cina, dar bea doar apa plata, fara sa te atingi de apa minerala sau de sucuri. 

13. Alege un desert sanatos. Dupa cina, nu manca o prajitura cu frisca sau o inghetata. Opteaza pentru un bol de fructe sau o bucatica de ciocolata neagra. 

14. Razi. Indiferent cat de prost ti-a mers in seara respectiva, cauta ceva care te face sa razi si distreaza-te. Astfel iti va scadea nivelul stresului.

 

Tags:
seara
sanatate
cina
vin
somn
pat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare