15 Diete eficiente de slabit - alege ce ti se potriveste

Cine vrea sa slabeasca cu orice pret stie cat este de dificil sa aleaga o dieta. Sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont. In primul rand, este necesar sa-ti asculti organismul ca sa stii ce necesitati are, apoi sa ai in vedere afectiunile de care suferi sau pe care vrei sa le previi, iar apoi de gradul de efort fizic de care ai nevoie in fiecare zi. In mediul online exista o sumedenie de diete, astfel ca munca ne este ingreunata. Trebuie doar sa facem o munca de documentare ca sa gasim dieta perfecta pentru noi.
 

1.Dieta mediteraneana – slabesti si tii la distanta bolile cardiovasculare

Este considerata secretul longevitatii si prin urmare este cea mai sanatoasa dieta din lume. Dieta are la baza consumul de peste, fructe de mare, piept de pui, legume, verdeturi, branzeturi si iaurturi. 
 

2.Dieta Rina – iti reglezi tensiunea arteriala

O dieta cu care poti slabi si 20 de kg, dar avantajul este ca-ti mentii greutatea si dupa incheierea ei. Dieta  Rina are  putine restrictii, usor de tinut, iar in fiecare zi trebuie sa consumi doar anumite categorii alimentare, care te ajuta sa-ti reglezi metabolismul definitiv. 
 

3.Dieta Dukan

Este gandita pentru a da rezultate in 4 etape. Regulile sunt usor de respectat si vei putea slabi in 14 zile pana la 10 kilograme, dar dupa dieta trebuie sa ai un regim alimentar sanatos si echilibrat ca sa eviti revenirea kilogramelor. Se bazeaza pe consumul de proteine animale si vegetale.
 

4.Dieta disociata

Aceasta dieta iti permite sa consumi din toate categoriile alimentare, dar se bazeaza pe o digestie buna, astfel ca fiecarei zile ii corespunde o anumita categorie de alimente. Poti slabi usor 5-6 kg fara sa te infometezi. Asa mancam disociat!
 
 

5.Dieta vegana

Nu este o dieta nesanatoasa asa cum se crede daca stii ce alimente sa consumi. A fi vegan inseamna sa nu consumi deloc alimente de origine animala. Daca alegi legume consistente precum ciuperci, tofu, naut, hrisca si altele de acest gen si le combini inedit, nu-ti vei priva organismul de nutrienti, iar mesele vor fi consistente. Meniul de 21 de zile arata astfel!
 

6.Dieta indiana cu legume si fructe

Dieta indiana este  pe placul multor persoane. Este o dieta echilibrata, care nu-ti interzice nimic, nici macar consumul de carne rosie, doar ca te invata sa mananci inteligent ca sa te bucuri de viata. Se poate slabi mult cu o astfel de dieta. Carne ai voie de 3 ori pe saptamana.
 
 

7.Dieta Seignalet – slabesti mancand natural

Poti preveni cele mai comune si grave boli ale societatii precum diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare, etc. Sunt cateva restrictii alimentare, dar nu vei simti pofte excesive. Dieta Seignalet se bazeaza mult pe consumul de hrana curata, bio, consumata cruda si fiarta la abur. Se pierd 4 kg pe saptamana.
 

8.Dieta balerinei

Este perfecta strict pentru sezonul cald si poti pierde 1 kg pe zi. Este o dieta foarte stricta, dar nu imposibila. Poti consuma carne, oua, branza dupa un anumit program. Devii ca tras prin inel cu dieta belerinelor.
 

9.Dieta cu 1200 de calorii

Poti manca orice, dar in combinatii specificate in meniu. Combinatiile sunt destul de consistente in ciuda celor 1200 de calorii.
 
 

10.Dieta cu oua fierte tari

Ouale nu dau colesterolul peste cap cum se crede. Consumate corect te ajuta sa slabesti 10 kilograme. Dieta este destul de consistenta.
 

11.Dieta Spark – si barbatii o adora

Cei care tin dieta au propria comunitate pe internet. Dieta iti poate schimba viata la 180 de grade. Vei invata sa fii sanatos din toate punctele de vedere. In 28 de zile slabesti 10 kilograme.
 
 

12.Dieta Dash

Poate fi tinuta 2 luni, timp in care slabesti sanatos si progresiv. Se bazeaza pe consumul de fibre, vitamine si minerale si se evita grasimile nesanatoase. Poti manca de toate, dar in anumite conditii.
 

13.Dieta Ornish

Se bazeaza pe consumul a 5 categorii alimentare si trebuie sa faci mereu combinatii diverse ca sa nu te plictisesti de meniu. Slabesti usor, sanatos si tii la distanta cele mai comune afectiuni.
 
 

14.Dieta cu grasimi

Creierul nostru are nevoie de grasimi pentru a functiona corect, dar trebuie sa le consumam pe cele sanatoase precum ulei de masline, avocado, peste,  nuci, seminte, etc. Se mai numeste dieta ketogenica.
 
 

15.Dieta metabolica – metabolism alert pentru 2 ani

Nu te mai ingrasi 2-3 ani dupa ce tii aceasta dieta. Se poate sa obtii un metabolism mai bun, mancand orice, dar facand combinatii sanatoase. Nu ai voie dulciuri si alcool in schimb.
 

 

Tags:
diete eficiente
diete de slabit
diete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare