15 trucuri cu produse naturale care te vor ajuta sa faci curatenie mai repede

Curatenia in casa presupune ore bune de munca si mult timp pierdut. Ca sa nu mai zic de substantele din produsele de curatat din comert, care nu ne fac deloc bine. Din fericire, se poate sa faci curatenie repede si eficient cu cateva trucuri simple.

Iata 15 trucuri pentru curatenie care iti vor face viata mai usoara si mai sanatoasa:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Curata cuptorul si aragazul cu bicarbonat de sodiu si otet

Stiai ca grasimile din cuptor si de pe aragaz se duc foarte usor cu un amestec de bicarbonat de sodiu si otet. Lasa acest amestec pe zonele cu pete si grasimi timp de 5 minute, dupa care sterge-l cu un burete.

2. Foloseste bicarbonat de sodiu pentru indepartarea petelor de ulei

Ai varsat ulei pe covor? Nu te panica, pune bicarbonat de sodiu pe pata de ulei si aceasta va disparea. Bicarbonatul de sodiu absoarbe foarte bine uleiul, doar trebuie sa-l lasi cateva minute sa actioneze.

3. Curata cuptorul cu microunde cu apa si lamaie

Te enerveaza sa speli cuptorul cu microunde si sa freci la fiecare mica pata de grasime? Ei bine, il poti curata in 30 de secunde folosind un pahar de apa cu lamaie. Cum procedezi? Pune in cuptor la incalzit pentru 30 de secunde un pahar de apa cu cateva felii de lamaie. Nu deschide usa dupa ce apa s-a incalzit, ca sa lasi aburii sa isi faca treaba. Deschide usa dupa 2-3 minute si sterge cuptorul cu o carpa umeda.

4. Dezinfecteaza si curata cada cu sapun lichid si gel antibacterian

Amesteca intr-un vas cateva picaturi de gel antibacterian pentru maini cu o lingura de sapun lichid, cat sa se creeze o pasta, si curata cu acest amestec cada si chiuveta, acestea vor fi curate si stralucitoare.

5. Curata gratarul cu o jumatate de ceapa

Te enerveaza sa cureti gratarul si sa-l pregatesti pentru friptura? Cel mai simplu e sa iei o jumatate de ceapa si sa il cureti cu aceasta. Pe langa faptul ca va fi curat, friptura va avea si un gust mult mai placut.

6. Repara zgarieturile si petele de pe canapeaua din piele cu crema de ghete

Canapeaua ta din piele nu mai pare de mult noua e plina de zgarieturi si pete? Crema de ghete nu e buna doar pentru pantofi, ci si pentru a face pielea de pe fotolii si canapea mai frumoasa. 

7. Curata salteaua cu vodca si un ulei esential

De cand nu ai mai curatat salteaua? Cea mai buna metoda este cu un spray cu putina apa, vodca si cateva picaturi dintr-un ulei esential, de exemplu ulei de lavanda. Acest amestec ucide bacteriile, elimina acarienii si curata salteaua foarte eficient.

8. Indeparteaza petele de grasime de pe pereti cu creta

E plin de pete de grasime pe pereti? E simplu sa scapi de ele, doar cumpara o cutie de creta si foloseste culoarea potrivita. Lasa creta sa actioneze 5 minute, dupa care sterge cu un prosop curat.

9. Elimina mirosurile neplacute din frigider cu bicarbonat de sodiu sau coji de portocale

Pune un pahar cu bicarbonat de sodiu in frigider sau un castronel plin cu coji de portocale si mirosurile neplacute nu iti vor mai face probleme. Acelasi lucru il poti face si cu cosul de gunoi, numai ca nu trebuie sa pui un pahar, ci sa presari putin bicarbonat de sodiu sau coji de portocale.

10. Curata-ti pantofii din piele cu o felie de cartof

Ai ramas fara crema de pantofi si e musai sa iesi cu pantofii stralucind din casa? Slefuieste-i cu o felie de cartof, o sa para ca noi. 

11. Curata vasele murdare cu bicarbonat de sodiu si lamaie

Solutia din zeama de lamaie cu bicarbonat de sodiu functioneaza foarte bine pentru vase, dar si pentru cada, chiuvete si wc. De asemenea, curata foarte bine podelele.

12. Curata mobilele de praf cu solutie cu apa si ulei de cocos

Pune intr-un pulverizator o lingurita de ulei de cocos cu apa si putina lamaie sau putin otet, mobilele vor fi mai curate si mai stralucitoare. Daca nu ai rabdare sa faci solutia, poti pune ulei de cocos pe o carpa si sa stergi mobilele cu ea.

13. Curata covoarele cu apa si otet 

Covoarele tale sunt imbacsite si pline de praf? Curata-le cu o solutie cu apa si otet. Este suficient sa pulverizezi aceasta solutie pe ele si ele vor fi mai curate si isi vor schimba mirosul cu unul placut.

14. Desfunda scurgerile cu otet si bicarbonat de sodiu

Otetul si bicarbonatul de sodiu sunt solutia ideala pentru tot felul de probleme. Combina otet cu bicarbonat de sodiu, in cantitati egale, si toarna aceasta solutie in scurgeri.

15. Scapa de molii cu ulei de lavanda sau cu lavanda

Pe langa faptul ca lavanda are un miros placut si iti parfumeaza casa, ea alunga si moliile. Pune printre haine saculeti cu lavanda sau prepara o solutie cu ulei de lavanda si apa si pulverizeaza prin casa si prin sifonier. 

Citeste si 10 remedii pentru sanatate si frumusete cu otet de mere

Sursa foto: thekitchn.com

 

Tags:
curatenie
produse naturale
trucuri
molii
miros neplacut
pete canapea
pete ulei
produse fara chimicale
produse naturiste
solutii naturale curatat
bicarbonat de sodiu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare