16 Mancaruri din avocado

Toata lumea a auzit de avocado in ultimii ani, dar putini stiu toate modurile in care poate fi consumat si combinat. Deseori este confundat cu o leguma, dar de fapt este un fruct. Uimitor este ca pentru un fruct contine acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6 exact ca si pestele si fructele de mare si contine o cantitate insemnata de fibre, minerale, vitamine si antioxidanti exact ca si fructele si verdeturile. Unii se gandesc ca poate ingrasa din cauza acizilor grasi, dar secretul este sa fie consumat regulat si in cantitati mici, facand doar combinatii sanatoase si slab calorice. Daca tot a dat caldura, este pacat sa nu te bcuuri si tu de minunata culoare a sa de verde-crud. Poate fi destul de gustos daca inveti cum sa-l alegi corect si te asiguram ca este foarte util in orice cura de slabire. Este printre putinele alimente care ofera o satitate atat de mare, care se mentine pentru mult timp si te poti bucura si tu de beneficii. 
 
Se alege avocado semi-copt si moale. Iti dai seama la palpare. Pasul urmator la preparae este sa adaugi cat mai multe ierburi aromatice, verdeturi, condimente si zeama de lamaie sau lime.
 
1.Ochiuri in avocado
 
Taie pe jumatate fructul de avocado, adauga continutul unui ou, adauga condimente, ierburi aromatice, verdeturi si apoi adauga in cuptor pentru 3-5 minute. Se serveste cu salata verde, salata de cruditati sau mezeluri sanatoase.
 
 
 
 
2.Inghetate de casa, frumos colorata
 
Ai nevoie de 2 avocado, 3 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi sau lapte vegetal, zeama de lamaie si o lingura de miere de albine. Amesteca tot la blender si lasa la congelator pentru macar o ora.
 
 
3.Avocado-chips
 
Ai nevoie de felii de avocado pe care sa le dai prin faina, oua batute spuma si pesmet sau fulgi de porumb sau poti folosi parmezan. Se prepara in tigaie sau la cuptor si serveste cu sosuri light. Vezi aici 8 sosuri light care merg la orice!
 
 
4.Paine sau chec din avocado
 
Poti inlocui faina alba de grau cu faina integrala si poti adauga legume, verdeturi si seminte si 2-3 avocado. Framnata bine aluatul ca sa iasa frumos colorat si se gateste la cuptor. Tine mai mult decat painea din magazin si nu ingrasa! Poti adauga chiar si masline faramitate!
 
 
5.Salata clasica de avocado
 
Merge combinat crud cu:
 
  • Rosii
  • Castraveti
  • Ardei gras
  • Ciuperci pleurotus sau champignon
  • Cuburi de piept de pui rumenite sau file de somon afumat sau ton in apa
  • Ceapa rosie
  • Ceapa verde
  • Patrunjel
  • Porumb la conserva
  • Marar
  • Leustean, leurda, loboda
  • Zeama de lamaie sau lime
  • Fulgi de chilli sau ardei iute fara samburi
 
 
6.Avocado umplut in stil italian
 
Ai nevoie de jumatati de avocado umplute cu rosii cherri, branza Halloumi sau Mozarella, patrunjel si marar sau oricare tip de salata de cruditati.
 
 
7.Avocado umplut cu carne
 
Jumatati de avocado umplute cu cuburi de piept de pui sau curcan, somon, tilapia, pangasius, creveti sau crabi si se decoreaza cu ceapa rosie si parmezan. Se prepara la cuptor.
 
 
 
8.Supa crema de avocado
 
Piseaza la blender avocado cu lapte vegetal sau iaurt grecesc si branzica de vaci. Mai completeaza cu lapte vegetal pentru textura. Decoreaza cu legume si verdeturi.
 
 
9.Avocado marinat
 
Se marineaza in 24 de ore in marinada din patrunjel, marar, otet, iebruri aromatice, piper, sare, ulei de masline, zeama de lamaie si iaurt grecesc, amestec preparat la blender. Tine avocado intr-un vas inchis la gura.
 
 
10.Paste cu sos de avocado
 
Avocado se faramiteaza la blender cu verdeturi, iebruri aromatice si iaurt grecesc. Poti decora cu rosii cherry, verdeturi, creveti, patrunjel si ceapa rosie.
 
 
11.Humus de avocado
 
Piseaza cu furculita 2-3 avocado si adauga legumele dorite ca la salata de vinete. Se serveste pe jumatati de legume, dar si paine toast frumos decorate. Vezi aici 5 feluri inedite de humus din avocado!
 
 
12.Smoothie din avocado
 
Se faramiteaza la blender cu grapefruit, patrunjel, zeama de lamaie, chia si lapte vegetal.
 
 
13.Chiftele din avocado
 
Inlocuiesti carnea cu avocado maruntit cu furculita si legume taiate marunt si verdeturi cu mirodenii. Bilutele se gatesc la cuptor sau tigaie.
 
 
14.Shaorma cu avocado
 
In lipii adauga cuburi de avocado sau guacamole, porumb, ceapa rosie, ceapa verde, zeama de lamaie, rosii cherry si cuburi de piept de pui rumenite sau ton.
 
 
 
15.Salata cremoasa
 
La orice salata cruda adauga sos de avocado din abudenta si amesteca bine.
 
 
16.Avocado la grill sau gratar
 
Merge ideal cu salata verde si sosuri light.
 

 

Tags:
avocado
mancaruri din avocado
mancaruri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare