20 de alimente ieftine ce te scapa de burta

Alimentatie 25.05.2018 dietetik
Esti pregatit sa scapi definitiv de enervanta grasime abdominala? Daca raspunsul este DA, atunci trebuie sa consumi regulat ce alimente iti plac din lista ce urmeaza sa fie prezentata in cadrul acestui articol. Stim cu totii cat este de greu sa scapam de burta, dar asta nu inseamna ca este imposibil. Exista multe alimente la indemana ce au pret bun si de care putem “abuza” ca sa distrugem grasimea definitiv. Nici macar nu este nevoie sa tii o cura de slabire propriu-zisa, intrucat doar simplul consum regulat fac toata treaba pentru tine. De altfel, nu spune nimeni ca trebuie sa faci abdomene ca sa scapi de burta. Doar daca ai putina conditie fizica si tii neaparat sa ai muschii definiti.
 
Exista multe cauze pentru care acumulam grasime cu precadere in aceasta zona, dar cel mai adesea factorii declansatori constau in existenta stresului ce stimuleaza productia de cortizol si un colon lenes si plin de toxine, ce ingreuneaza digestia. Iata cele mai bune 20 de alimente cu actiune in zona abdominala:
 

1.Ulei de masline extravirgin

 

Intra in categoria grasimilor sanatoase, care stimuleaza eliminarea grasimii abdominale si ard grasimile. Uleiul d emalsine este bogat in antioxidanti si acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6. Trebuie sa utilizezi 2-3 linguri la orice mancare. Un exemplu de mancare pe care o poti incerca consta in cartofi in punga cartonata gatiti la cuptor cu usturoi, rozmarin si ulei de masline.
 

2.Migdale (cu piele)

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Merg ca dressing la orice mancare, dar si ca gustari. Distrug grasimea din jurul burtii si te scapa de poftele excesive de mancare. Le poti utiliza la supe crema, salate, smoothieuri, mic dejun cu fulgi de ovaz sau sosuri light.


3.Fasolele

 

Pot inlocui carnea cu succes si sunt pline de proteine vegetale. Ajuta la arderea grasimii abdominale, sculptand muschii ce ard grasimile. Poti consuma fasole rosie, neagra sau alba cu frunze de salata, legume mexicane, orez brun.
 
 

4.Spanac

 

Contine fier si calciu, iar muschii au nevoie de aceste minerale pentru a topi grasimea. Plus de asta, sunt doar 40 d ecalorii la o cana si este un aliment ce merge la orice combinatie. Poti gati fritata, paste sau placinte raw vegane.
 
 

5.Avocado

 

Nu exista dieta fara avocado! Ca si uleiul de malsine este bogat in acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6. Este poate cel mai bun distrugator de grasime abdominala pe care il poti include in diverse mancaruri precum salate, sandvisuri, pizza, guacamole, etc.
 

6.Carne de porc macra

 

Suna ciudat, stim! Exista cercetari care arata ca organismul are nevoie si de carne de porc de 1-2 ori pe saptamana si asta pentru ca muchii au nevoie de mineralele din contin ca sa se dezvolte si sa arda grasimile. Sfatul nostur este sa consumi la o masa carne macra cat o palma gatita la grillul de aragaz sau cuptor cu multa salata.
 
 

7.Grapefruit

 

Ai nevoie sa consumi 1 grapefruit si jumatate pe zi ca sa scapi de burta. Este satios si distruge celulele grase.
 

8.Mere

 

Sunt pline de fibre si vitamine si le poti consuma in smoothieuri, ovaz cu iaurt la micul dejun, salate si prajituri raw vegane.
 
 

9.Oua

 

Nu dau peste cap colesterolul asa cum se spune si trebuie sa consumi atat galbenusul cat si albusul. Contin proteine si multe alti nutrienti, in special vitamina B12 ce distruge celulele grase. Iti sugerez oualele fierte tair in combinatii sanatoase.
 

10.Rosii

 

Contin multa apa, nutrienti si au putine calorii. Le putem consuma mai mult crude pentru beneficii, dar si la grill sau cuptor.
 
 

11.Iaurt grecesc degresat

 

Ai nevoie de probiotice ca sa-ti imbunatatesti sistemul digestiv, deci consuma-l in fiecare zi.

 

12.Unt de arahide

 

Delicios si satios. Trebuie sa-l consumi dimineata cu fructe si iaurt.
 

13.Ciuperci

 

Nu contin grasimi, zahar si sare si abia daca au 25 de calorii. 
 
 
 

14.Piept de curcan

 

Cel mai mare dusman al grasimii abdominale. Contine putine calorii si multe proteine, ce ard grasimea. 
 

15.Ciocolata neagra

 

1 patratel pe zi este chiar indicat.
 

16.Somon

 

Contine Omega-3 si stimuleaza metabolismul. Consuma-l cu legume, verdteuri si zeama de lamaie.
 
 

17.Fructe de padure

 

Iti curata sistemul digestiv si contin multi anrtioxidanti. 
 

18.Broccoli

 

Nu contin grasimi si au numar mic de calorii. In schimb contin fibre si multe vitamine si minerale ce topesc grasimea.
 
 
 

19.Sparanghel

 

Este vedeta anului. Trebuie sa-l consumi sa arzi grasimile pentru ca are vitamina C si A.
 
 

20.Usturoi

 

Are efect de termogeneza, deci favorizeaza arderile.
 

 

Tags:
scapa de burta
alimente ieftine
alimente ce te scapa de burta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare