3 afectiuni pe care le poti trata cu ulei de canepa

Afectiuni 14.11.2016 Livia Caled
Nu numai semintele de canepa decorticate au foarte multe proprietati benefice pentru sanatate, ci si uleiul de canepa, care poate fi folosit ca tratament pentru diverse afectiuni, atat intern cat si extern. Acest ulei cu gust delicios de nuca se mandreste cu un continut mare de acizi grasi Omega 6 si Omega 3, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3 si B6, dar si vitaminele D si E, ceea ce il face unul din cele mai bune din punct de vedere nutritional. 
 
Ce afectiuni remediaza uleiul de canepa?
 
Eczemele, acneea si alergiile
 
Daca ai pielea foarte uscata si iti apar deseori eczeme, incearca sa te masezi cat mai des cu ulei de canepa, acesta este absorbit usor de piele si ajuta la refacerea colagenului de la nivelul pielii dandu-i un aspect intinerit. Nu numai problemele care apar de la pielea uscata pot fi tratate cu uleiul de canepa, ci si cele care apar de la o piele prea grasa, acneea si cosurile de pe spate sau piept. Dermatita atopica, psoriazisul, alergiile si alte afectiuni care se manifesta la nivelul pielii raspund si ele foarte bine la tratamentul cu ulei de canepa, tot ce trebuie sa faci este sa il folosesti cat mai des.
 
Constipatia
 
Consumat in salate, cu paste sau cu legume preparate la aburi, uleiul de canepa este foarte eficient pentru accelerarea si reglarea tranzitului intestinal. El este recomandat mai ales in alimentatia vegetarienilor si veganilor, datorita continutului mare de acizi grasi pe care ii contine. De asemenea, uleiul de canepa ajuta si la pierderea in greutate daca este introdus in meniul zilnic, ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate.
 
 
 
Bolile reumatice si articulare
 
Tot datorita continutului mare de acizi grasi, uleiul din seminte de canepa are efect antiinflamator si ajuta la tratarea si ameliorarea bolilor reumatice si articulare. El imbunatateste functiile metabolismului, intareste oasele, echilibreaza hormonii din organism si reduce simptomele artritei cu pana la 25%. Pentru tratamentul bolilor care afecteaza articulatiile este recomandat consumul unei linguri de ulei de canepa in fiecare zi.
 
Uleiul de canepa mai este bun pentru imunitate, reglarea glicemiei, tratamentul astmului, scaderea colesterolului, evitarea osteoporozei si a bolilor cardiovasculare, tratarea colitei ulceroase, ameliorarea durerilor menstruale, protejarea sistemului nervos si reglarea tensiunii arteriale. El poate fi folosit si in mastile de par, deoarece ajuta la hidratarea si intarirea firului de par.
 
 
 
Tags:
ulei de canepa
artrita
boli reumatice
articulatii
constipatie
remedii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare