3 alimente pentru un somn linistit

Secrete 27.05.2010 Madalina Stama

Si eu, ca si tine, cautam de zor solutii pentru a aduce somnul la mine, fie rasfoiam o revista ori incercam din trucurile babesti care mi-au ajuns la urechi. Am incercat atatea trucuri babesti, ca in viata mea nu am sa ma mai incred in vreunul din ele. 

Asa ca, am renuntat la toate acestea, chiar daca aparent inseamna ca am pornit un razboi impotriva acelor persoane care mi le-au transmis, si m-am incredintat pe mainile unui specialist. Specialist, care si-a dat seama imediat de diagnostic: insomnie trecatoare.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa ce mi-a explicat ce presupune asta, am rasuflat usurata pentru ca mi-am dat seama ca problema este una…trecatoare. Desi, sfaturile sale nu ies din categoria celor arhicunoscute, odihna, odihna si iarasi odihna, mi-a sugerat si cateva idei pentru gustari sanatoase si aducatoare de vise dulci. 

Bananele

Ca un expert ce este, mi-a dat toate motivele din lume, ca sa nu mai urasc bananele. Ele nu ingrasa, ci cantitatea in sine, servita. Iar o gustare bogata in carbohidrati, servita inainte de culcare, asa cum este o banana, nu face deloc rau, din contra. Creste nivelul de triptofan din creier. Ceea ce in schimb, poate sa creasca nivelul de serotonina si sa aduca somnul mult asteptat. Si ce crezi, ca am mai incercat din trucurile babesti? Nici vorba! Am ascultat sfatul expertului si a fost bine.

Cateva seminte

Alternativa la banane sunt semintele. Cateva seminte de susan ori de floarea-soarelui rezolva problema insomniei trecatoare, pe loc. Nu gluma! Si daca am fost un pic reticenta la inceput pentru ca imi era tare greu sa cred ca leacul pentru problema mea o reprezinta niste seminte atat de mici, acum rontai, mai ceva ca un castor, o mana de seminte, de fiecare data cand somnul se lasa asteptat. Si da roade!

Bauturi cu lapte

Si pe langa aceste doua gustari delicioase, care m-au ajutat enorm de mult, de fiecare data cand somnul intarzia, mi-a mai sugerat sa incerc sa consum bauturi cu lapte. Oricare bautura cu lapte, calda pe langa faptul ca linisteste, are zaharuri naturale care stimuleaza serotonina. Asa am incheiat capitolul “Leacuri babesti pentru insomnie, care nu dau roade”. De te chinuie si pe tine oboseala dupa numararea a catorva stane intregi de oi, si degeaba, poti aduce somnul la tine, mai usor, cu aceste trei gustari, servite inainte de culcare.

Tags:
alimente pentru un somn linistit
leacuri
insomnie
alimente care previn insomnia
banane
seminte
bauturi cu lapte
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • Mihaela Toana
    1. Mihaela Toana 10.01.2011 00:26

    A treia varianta cu laptele am incercat-o...pe celelalte doua insa, nu..Tb. probate! Somn usor si un inceput de saptamana bun!

  • ioana
    2. ioana 10.01.2011 02:29

    si cand ti-e prea somn si ai nevoie sa fi fresh?

  • Amir gheorghe
    3. Amir gheorghe 16.05.2016 10:42

    Imi este foarte greu ca nu pot adormi va rog ajutatima cu niste leacuri babesti Va multumesc mult

  • Livia
    4. Livia 25.05.2016 13:17

    Ai incercat ceaiul din coji de banane? http://www.dietetik.ro/ai-probleme-cu-somnul-bea-ceai-de-banane-cu-scortisoara/13920.html

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare