3 delicatese pentru care iti trebuie curaj ca sa le incerci

Cand vine vorba de curaj, oamenii au diverse modalitati de-al cuantifica. Unii se considera curajosi daca pot urca la inaltimi ametitoare. Altii considera ca sunt curajosi daca merg pe jos noaptea intr-un cartier rau famat.

Putini sunt cei care isi risca viata pentru mancare. Va prezentam topul celor 3 cele mai periculoase mancaruri din lume.

1. Broasca-bou din Namibia

Sigur ati avut ocazia sa mancati pana acum picioare de broasca. Nu va faceti sperante, cand vine vorba despre broasca-bou din Namibia, experienta culinara din trecut nu va e de ajutor. Broasca este o delicatesa Africana dar nu se mananca oricand si nici oricum.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Incearca cele mai bune alimente pentru sex fierbinte.

Un asemenea preparat trebuie degustat doar dupa a treia ploaie sau dupa ce a trecut perioada de imperechere. Ce risti daca nu respecti conditiile? Insuficienta renala cauzata de toxinele din organismul apararent inofensivului batracian.


2. Manioc
Maniocul sau cassava se gaseste in Africa si in America de Sud si este a treia sursa de carbohidrati de la tropice, dupa porumb si orez. Arata ca un tub din care este facuta deseori faina de manioc. Desi este extrem de folosit in bucatarie, maniocul e foarte periculos daca nu este gatit ca la carte. De ce? Din cauza ca frunzele si radacinile de manioc sunt bogate in cianura.


3. Sannakji
Caracatita este un ingredient de baza in multe restaurante exotice. Cu siguranta ai gustat macar o data preparate in care juca rolul principal gatita la grill sau prajita. Exista insa o delicatesa din caracatita servita sub imperiul fricii.

Preparatul se numeste Sannakji si poate fi gustat in Coreea de Sud. De ce e periculos? Pentru ca puii de caracatita nu sunt gatiti iar faptul ca sunt cruzi lasa libertate tentaculelor sa se prinda de gatul si limba celui care mananca. Acest lucru se intampla chiar daca tentaculele sunt tocate si acoperite cu ulei. In concluzie, mestecati bine inainte sa inghititi.

 

Tags:
3 delicatese pentru care iti trebuie curaj ca sa le incerci
broasca-bou
caracatita
manioc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Beneficiile carnii de caracatita Secrete

    Beneficiile carnii de caracatita

    07.03.2018

    Doctorii si nutritionistii recomanda consumul saptamanal de fructe de mare gratie acizilor grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6, care pot reduce semnificativ afectiunile cardiovasculare. Dintre...

    mai mult
  • Brazilia: bucataria samba Calatorii

    Brazilia: bucataria samba

    21.02.2010

    O tara atat de vesela si cu chef de viata nu putea da lumii decat o bucatarie in care o multitudine de arome exotice se intretaie cu alimente total neobisnuite sau in care influentele europene,...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare