3 Diete bazate pe salate

Este foarte usor sa slabesti cu ajutorul salatelor, fie ca sunt pe baza de legume, fructe, carne slaba sau combinate. Salatele sunt nelipsite in orice dieta si sunt cea mai usoara si la indemana alegere atunci cand nu vrei sa depui efort pentru a slabi si asta fara sa cauzeze carente de vitamine si minerale. Pe langa faptul ca sunt foarte satioase si gustoase, iti detoxifiaza intreg organismul si restarteaza organele interne, importante in eliminarea toxinelor.

Un alt aspect minunat este faptul ca ne putem bucura tot timpul anului de salate, deoarece fiecare anotimp in parte vine cu propriile legume si fructe. Daca tot este vara, m-am gandit sa va propun 3 diete bazate pe salate, care sa va ajute sa dati jos 4-5 kg in 7 zile, dupa cum urmeaza:

1.Dieta cu salata de avocado, sfecla rosie si morcovi

Este o salata usor de facut si foarte sanatoasa. Avocado este unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume si asta pentru ca este bogat in antioxidanti si grasimi sanatoase, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si il protejeaza de radicalii liberi, iar sfecla rosie si morcovul contin beta caroten, fier, calciu, zinc, magneziu si vitaminele C, B3 si B6, care sustin buna functionare a organelor interne pentru o mai buna digestie si detoxifiere.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 sfecla rosie proaspata
- 1 avocado copt
- 1 morcov
- 1 salata verde
- 1 mana de rucola
- 1 mana de spanac
- 1 castravete
-  putin ulei de masline
-  putina sare
-  suc de lamaie dupa gust
 
*Salata, rucola si spanacul se toaca, morcovul, sfecla rosie si fructul de avocado se taie fasii, jumatate de castravete se taie pe lung in felii subtiri, iar cealalta jumatate se taie in fasiute, dupa care toate ingredientele se amesteca si se condimenteaza dupa gust.
 
Aceasta este o salata destul de satioasa, constituita din legume si fructe si care te ajuta sa slabesti frumos fara a avea carente de vitamine. Se poate consuma de fiecare data cand simti nevoia.

2. Dieta cu salata cu broccoli, migdale si varza kale

Varza este unul dintre cele mai folosite ingrediente atunci cand iti doresti sa slabesti si sa-ti detoxifiezi intreg organismul. Fie ca este alba, rosie sau kale, aduce aceleasi beneficii. Efectiv, topeste kilogramele intr-un timp foarte scurt, iar daca mai este combinata si cu broccoli si conopida, este exceptional pentru sanatate si silueta.

Tot ce ai nevoie ca ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- varza kale
- 1 jumatate de conopida tocata marunt
- 1 cana de buchetele de broccoli
- 2-3 morcovi
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 1 lingura de seminte de mac
- 1 lingura de fructe uscate ( merisor, coacaze)
-  se pot pune si cateva cirese, daca doriti ceva si mai inedit

Dressing:

- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de miere
- sucul de la o lamaie
- 1 jumatate de lingurita de oregano uscat
- o bucatica de ghimbir dat prin razatoare

*Inainte de prepare, nu uitati sa puneti migdalele in apa la hidratat vreo 2-3 ore.

Salata aceasta este pentru persoanele carora le place sa experimenteze cat mai multe gusturi odata, te ajuta sa-ti satisfaci si pofta de dulce si vei slabi frumos si sanatos. Aromele deosebite iti vor bucura pe deplin papilele gustative.

3.Dieta cu salata verde cu ceapa, ridichi, morcovi si seminte de in

Desi pare o dieta banala, intrucat ingredientele sunt la indemana atunci cand ti se face foame, sa stiti ca salata verde este vedeta in toate curele de slabire si de detoxifiere. Beneficiile aduse sunt completate si de ridichi care sunt considerate un medicament pentru sanatate si un aliat de nadejde in pierderea kilogramelor, iar semintele de in prin continutul de fibre, imbunatatesc digestia si tractul intestinal. In plus, va luati si portia de omega 3.

Ingredientele necesare sunt:

- 1 salata verde
- 1 legatura de ridichi
- 1 ceapa verde
- 1 morcov taiat fasiute
- 1 lingura de seminte de in
- sucul d ela o lamaie
- putin ulei de masline
- putina sare

*Toate ingredientele se toaca marunt si se amesteca bine. Ca sa fie si mai atractiv vizual, puteti adauga si ardei gras rosu sau niste rosii cherry.


Cea mai simpla cura de slabire si detoxifiere este pe baza de salate, nu conteaza ingredientele atata timp cat sunt sanatoase si puteti abuza de ele la propriu. Este singura solutie pentru cine vrea sa slabeasca fara efort si restrictii alimentare severe. Mai puteti strecura in alimentatie si o supa de pui sau de legume, carne uroasa fiarta sau la gratar, un iaurt sau o portie de naut cu legume si e suficient cat sa nu simti des ca ti-e foame.


Pofta buna!!!

 

Tags:
detoxifiere
salata
dieta
seminte de in
salata de avocado
morcovi
ridichi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare