3 idei de aperitive delicioase de post

Secrete 20.03.2017 Livia Caled
Perioada de post este o buna ocazie pentru detoxifierea organismului, pentru slabit si pentru descoperirea de noi retete vegane. Azi iti propunem 3 idei de aperitive delicioase pentru perioada postului pe care sa le incerci si tu.

1. Chiftele de linte rosie cu pesmet
 
Ingrediente:
 
- o cana de linte rosie;
 
- 3 morcovi;
 
- o ceapa;
 
- 2 cartofi;
 
- un catel de usturoi;
 
- 150 grame pesmet;
 
- o felie de paine;
 
- ulei pentru prajit;
 
- sare si piper;
 
- patrunjel;
 
- seminte de susan.
 
 
Mod de preparare:
 
Fierbe lintea, cartofii si morcovii, apoi scurge-le de apa.
 
Amesteca lintea cu morcovii, cartofii, sarea, felia de paine inmuiata in apa, piperul, usturoiul, patrunjelul si ceapa tocata mic.
 
Fa din aceasta pasta niste chiftele, da-le prin pesmet si seminte de susan, apoi pune-le la prajit in ulei.
 
Consuma chiftelutele cu sos dulce acrisor.
 

2. Bruschete cu piure de fasole alba
 
Ingrediente:
 
- o ceapa mica;
 
- 4 catei de usturoi;
 
- 3 linguri ulei de masline;
 
- 2 linguri suc de lamaie;
 
- sare si piper;
 
- o legatura de patrunjel;
 
- o cana de fasole alba.
 
 
Mod de preparare:
 
Lasa fasolea la inmuiat cel putin 8 ore, dupa care pune-o la fiert in 2-3 ape, ca sa eviti surprizele neplacute, balonarea si gazele intestinale.
 
Cand fierbi fasolea in ultima apa, adauga ceapa taiata pe sferturi si 3 catei de usturoi. Adauga sare si piper si las-o sa fiarba pana se inmoaie.
 
Scurge fasolea de apa, amestec-o cu blenderul cu uleiul de masline, sucul de lamaie, cateva linguri din supa in care a fiert si catelul de usturoi ramas.
 
Orneaza piureul cu patrunjel.
 
Prajeste cateva felii de paine, freaca-le cu un catel de usturoi si unge-le cu piureul de fasole.
 
 
3. Batoane de quinoa cu malai 
 
Ingrediente:
 
- o cana cana de malai;
 
- o jumatate de cana quinoa;
 
- 4 cani de apa;
 
- sare, un pic de piper;
 
- o lingura de ulei de masline;
 
- rosii.
 
Mod de preparare:
 
Pune intr-un vas apa, malaiul, quinoa, sarea, piperul. Alege un vas care nu se lipeste.
 
Tine-le pe foc intens pana cand incep sa fiarba, apoi da focul mic. Se tin asa, la foc mic, cam 20 de minute.
 
Lasa-le sa se raceasca, acoperite, cam 10 minute. Adauga uleiul de masline si rosiile fara coaja si taiate marunt. Amesteca bine.
 
Amestecul trebuie pus intr-o tava de paine si lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider in jur de 3 ore. 
 
Da drumul la cuptor sa se incalzeasca.
 
Continutul se taie in bucati de un centimetru jumatate. Acestea se pun in tava pe o hartie de copt. Se tin la cuptor cam jumatate de ora, pana devin crocante. 
 
 
Pofta buna!
 
 
 
Tags:
aperitive de post
idei gustari de post
gustari post
alimente post
retete post
aperitive vegane
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare