Perioada de post este o buna ocazie pentru detoxifierea organismului, pentru slabit si pentru descoperirea de noi retete vegane. Azi iti propunem 3 idei de aperitive delicioase pentru perioada postului pe care sa le incerci si tu.
1. Chiftele de linte rosie cu pesmet
Ingrediente:
- o cana de linte rosie;
- 3 morcovi;
- o ceapa;
- 2 cartofi;
- un catel de usturoi;
- 150 grame pesmet;
- o felie de paine;
- ulei pentru prajit;
- sare si piper;
- patrunjel;
- seminte de susan.
Citeste si 6 idei pentru un mic dejun satios de post.
Mod de preparare:
Fierbe lintea, cartofii si morcovii, apoi scurge-le de apa.
Amesteca lintea cu morcovii, cartofii, sarea, felia de paine inmuiata in apa, piperul, usturoiul, patrunjelul si ceapa tocata mic.
Fa din aceasta pasta niste chiftele, da-le prin pesmet si seminte de susan, apoi pune-le la prajit in ulei.
Consuma chiftelutele cu sos dulce acrisor.
2. Bruschete cu piure de fasole alba
Ingrediente:
- o ceapa mica;
- 4 catei de usturoi;
- 3 linguri ulei de masline;
- 2 linguri suc de lamaie;
- sare si piper;
- o legatura de patrunjel;
- o cana de fasole alba.
Citeste si 5 idei de cina pentru perioada postului.
Mod de preparare:
Lasa fasolea la inmuiat cel putin 8 ore, dupa care pune-o la fiert in 2-3 ape, ca sa eviti surprizele neplacute, balonarea si gazele intestinale.
Cand fierbi fasolea in ultima apa, adauga ceapa taiata pe sferturi si 3 catei de usturoi. Adauga sare si piper si las-o sa fiarba pana se inmoaie.
Scurge fasolea de apa, amestec-o cu blenderul cu uleiul de masline, sucul de lamaie, cateva linguri din supa in care a fiert si catelul de usturoi ramas.
Orneaza piureul cu patrunjel.
Prajeste cateva felii de paine, freaca-le cu un catel de usturoi si unge-le cu piureul de fasole.
3. Batoane de quinoa cu malai
Ingrediente:
- o cana cana de malai;
- o jumatate de cana quinoa;
- 4 cani de apa;
- sare, un pic de piper;
- o lingura de ulei de masline;
- rosii.
Mod de preparare:
Pune intr-un vas apa, malaiul, quinoa, sarea, piperul. Alege un vas care nu se lipeste.
Tine-le pe foc intens pana cand incep sa fiarba, apoi da focul mic. Se tin asa, la foc mic, cam 20 de minute.
Lasa-le sa se raceasca, acoperite, cam 10 minute. Adauga uleiul de masline si rosiile fara coaja si taiate marunt. Amesteca bine.
Amestecul trebuie pus intr-o tava de paine si lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider in jur de 3 ore.
Da drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Continutul se taie in bucati de un centimetru jumatate. Acestea se pun in tava pe o hartie de copt. Se tin la cuptor cam jumatate de ora, pana devin crocante.
Pofta buna!
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves