3 idei de aperitive delicioase si rapid de preparat pentru masa de Paste

Secrete 12.04.2017 Livia Caled
Te gandesti cu ce aperitive sa iti impresionezi invitatii la masa de Paste? Vrei sa iti schimbi stilul culinar cu unul mai usor? Nu vrei sa iti petreci prea mult timp in bucatarie? Nu este prea greu sa obtii toate astea, trebuie doar sa alegi retetele potrivite.
 
Iata mai jos cateva idei de aperitive delicioase si rapid de preparat pentru masa de Paste:
 
1. Gustari cu broccoli, quinoa si branza cheddar
 
Ingrediente:
 
- 3/4 cana de quinoa; 
- o cana si jumatate de apa sau supa;
- 2 oua, batute usor;
- 2 cani buchetele de broccoli, tocate subtire;
- 1 cana de ceapa taiata fin;
- 2 catei de usturoi;
- o cana si jumatate de branza cheddar rasa;
- jumatate de lingurita de paprika.
 
Pregateste quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj si las-o sa se raceasca. Intr-un vas mare, amesteca quinoa cu ouale, broccoli, ceapa, usturoiul, branza si paprika. Incinge cuptorul in timp ce unge cu putin ulei formele de mini-briose. Umple fiecare forma cu amestecul din castron si lasa-le la cuptor 15-20 de minute. Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi scoate-le din forme. 
 
 
 
2. Aperitiv cu somon afumat si icre
 
Ingrediente: 
 
- 1 felie de paine prajita;
- 1 file de somon afumat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- frunze de patrunjel;
- 1 castravete;
- piper;
- putina zeama de lamaie;
- doua-trei lingurite icre de somon.
 
Taie painea prajita in patratele egale. Apoi taiecastravetele in cuburi mari. Inveleste cuburile de castravete in fasii de somon si aseaza-le pe cate o feliuta de paine. Pentru ca sa nu se desfaca si pentru o servire usoara, prinde-le cu niste scobitori. 
 
Amesteca uleiul de masline cu patrunjel tocat foarte marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si piper. Cu dressingul astfel obtinut, stropeste cuburile de mai sus. Pune pe deasupra icre de somon. 
 
 
3. Rulouri cu sparanghel si prosciutto crudo
 
Ingrediente:
 
- 10 felii de prosciutto crudo;
- branza proaspata de capra;
- o legatura de sparanghel.
 
Taie coditele sparanghelului (de la baza), apoi pune-l la fiert cu putina sare timp de 2-3 minute. Dupa ce il fierbi, clateste-l cu apa rece. Aseaza peste feliile de prociutto felii de branza de vaca si ruleaza aceste felii in jurul unei bucati de sparanghel. Ca sa nu se desfaca, prinde-le cu niste scobitori. Aseaza rulourile pe gratar sau in cuptor pentru 6-8 minute. Intoarce rulourile pe ambele parti ca sa se rumeneasca uniform. Daca prepari rulourile la cuptor, lasa-le 10 minute. 
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: taste.com.au.
 
 
Tags:
aperitive masa de paste
mancaruri paste
masa de paste
gustari paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare