3 masti de fata pentru tenul cuperozic

Ai pete rosii pe fata si vinisoare care iti brazdeaza intr-un mod inestetic obrajii? Firisoarele roz sau rosiatice din jurul narilor, de pe obraji, nas, frunte si barbie, apar din cauza dilatarii ireversibile a vaselor de sange. Diferentele de temperatura, stresul, o alimentatie saraca in legume, fructe si seminte pot favoriza aparitia cuperozei rozacee.
 
Cum ingrijesti pielea afectata de cuperoza?
 
Cremele nutritive cu efect reparator sunt de mare ajutor in tratarea tenului afectat de cuperoza. De asemenea, un stil alimentar sanatos, bogat in fructe, legume, seminte, nuci, peste, verdeturi proaspete, poate face minuni pentru ameliorarea rosetei din obraji. 
 
Ai grija sa eviti produsele cosmetice care contin parfum si tot felul de chimicale si sa alegi uleiuri naturale si creme cat mai usoare si hidratante pentru tenul tau. Cele mai bune uleiuri pentru ten sunt untul de shea, untul de cocos, uleiul de migdale, untul de cacao, uleiul de masline si uleiul de argan.
 
Care sunt cele mai eficiente masti pentru tenul cuperozic?
 
1. Masca de fata cu ovaz
 
Ovazul are proprietati anti-inflamatorii si amelioreaza efectele neplacute ale cuperozei. Amesteca o jumatate de cana de ovaz pudra cu un sfert de cana de apa. Aplica acest amestec pe fata si lasa-l sa se usuce, apoi clateste bine cu apa calduta. Repeta acest tratament pentru o perioada de cateva saptamani. 
 
 
2. Masca de fata cu miere
 
Mierea, ca si ovazul, are proprietati anti-inflamatorii recunoscute. Ea previne aparitia petelor rosiatice de pe fata si mentine pielea hidratata fara sa o faca uleioasa. Pentru aceasta masca amesteca o lingura de miere cu o lingurita de ulei de masline si o lingurita de lapte. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 10 minute. 
 
3. Masca de fata cu ulei de lavanda
 
Levantica are proprietati antiseptice si anti-inflamatorii. Amesteca o lingurita de ulei de migdale cu cateva picaturi de ulei de lavanda si aplica acest amestec pe ten inainte de a merge la culcare. Lasa-l sa actioneze peste noapte.
 
O solutie buna pentru ameliorarea petelor rosiatice este sa aplici pe ele pliculete de ceai folosite. Cele mai eficiente sunt ceaiul de musetel si ceaiul verde.

Tags:
masca ten
cuperoza
ten cuperozic
masti cuperoza
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare