3 metode sa iti detoxifiezi organismul primavara asta

Primavara este anotimpul cel mai potrivit pentru o detoxifiere, verdeturile pe care le gasim la piata in acest sezon fiind extrem de eficiente in curatarea organismului de toxine. Asadar, daca simti ca iarna te-a sleit de energie, problemele de digestie nu iti dau pace si te-ai cam ingrasat, incearca sa profiti de legumele de primavara si sa incepi o cura de detoxifiere. 

De ce e recomandat sa tii o cura de detoxifiere cu verdeturi si legume de primavara? Iti confera energie, te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, iti face pielea mai frumoasa, iti curata organismul de toxine, iti imbunatateste digestia, intarzie efectele imbatranirii, accelereaza tranzitul intestinal, intareste sistemul imunitar, scade colesterolul, te ajuta sa te concentrezi mai bine si te scapa de astenie. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru ca dieta de detoxifiere sa fie eficienta trebuie sa renunti la mezeluri, dulciuri, produse de patiserie, alimente grase si grele, prajituri, sucuri nenaturale, chipsuri, snack-uri, mancaruri lasate de pe o zi pe alta, cereale integrale cu arome si zahar, bomboane, napolitane si tot felul de alimente ambalate care contin ingrediente complicate, sa bei multa apa si sucuri naturale, sa consumi multe salate si sa faci miscare.  

Care sunt cele mai eficiente metode de detoxifiere a organismului primavara?

1. Detoxifierea cu verdeturi

Fie ca e vorba de leurda, stevie, salata verde, ceapa verde, fasole verde, loboda, urzici, patrunjel sau usturoi verde, toate aceste verdeturi te ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus si de toxinele din intestine. Verdeturile subtiaza sangele si mentin inima sanatoasa, de aceea trebuie consumate in fiecare anotimp.

Cum decurge dieta de detoxifiere cu verdeturi? Consuma salate de verdeturi la toate mesele, cu putin ulei de masline si otet de mere sau lamaie, multe ciorbe de loboda si stevie, mancare de urzici, fasole verde si spanac, dar si legume preparate la abur. Nu uita sa bei multa apa. 

Citeste si 5 reguli pentru o detoxifiere corecta

2. Detoxifierea cu supe si ciorbe

Dieta de detoxifiere cu supa este una dintre cele mai prietenoase diete cu stomacul, supa fiind excelenta pentru accelerarea tranzitului intestinal si pentru imbunatatirea digestiei. In general, dietele cu supe asigura, pe langa detoxifierea organismului, asigura si o slabire destul de consistenta, de aproximativ 4-5 kilograme pe saptamana, si asta pentru ca, desi sunt sarace in grasimi, ele favorizeaza instalarea rapida a senzatiei de satietate. Pentru ca detoxifierea sa fie eficienta, supele nu trebuie sa contina smantana si prajeluri. 

Fie ca e vorba de rosii, ceapa, ardei, morcovi, telina, varza, broccoli, conopida, spanac, fasole verde sau loboda, toate sunt ingrediente snatoase care ii asigura organismului tau o adevarata curatenie generala.

Cele mai eficiente ciorbe si supe pentru detoxifiere sunt ciorba de loboda, ciorba de stevie, supa de broccoli, supa de rosii, supa de morcovi, ciorba de legume si supa sau ciorba de varza. 

3. Detoxifierea cu smoothie-uri si sucuri de verdeturi

Pentru aceasta dieta trebuie sa consumi in fiecare zi 2-3 pahare de suc de verdeturi, legume, dar si fructe si seminte. Ca ingrediente poti folosi morcovi, spanac, patrunjel, broccoli, loboda, telina, salata verde, menta, ghimbir, varza kale, kiwi, lamai, lime, castraveti, sfecla rosie, varza, portocale, grapefruit, mere, seminte de in, banane, mango.

Aici gasesti 6 retete de sucuri pentru detoxifiere

 

 

Tags:
detoxifiere primavara
detoxifiere legume
verdeturi
fructe
leurda
loboda
supe
ciorbe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare