3 mic dejunuri delicioase si sanatoase

Secrete 17.02.2017 Livia Caled
Indiferent la ce ora iei mic dejunul, este important ca prima masa a zilei sa fie una usoara si, totodata, satioasa. 
 
Care sunt avantajele obiceiului de a lua micul dejun?
 
- iti asigura o stare de energie pana la masa de pranz;
 
- te ajuta sa mananci mai echilibrat pe parcursul unei zile;
 
- iti mentine greutatea, deoarece caloriile de la micul dejun se consuma pana la urmatoarea masa si nu se depun.
 
Iata mai jos cateva idei de mic dejunuri satioase, gustoase si sanatoase:
 
1. Oua cu spanac si rosii
 
Ingrediente:
 
- 1-2 oua;
 
- 2 rosii tocate cuburi;
 
- 100 grame spanac;
 
- o ceapa mica tocata marunt;
 
- o lingurita ulei de masline;
 
- un catel de usturoi pisat;
 
- sare si piper dupa gust;
 
- parmezan pentru ornat.

Mod de preparare:
 
Incalzeste cuptorul.
 
Pune spanacul intr-un vas cu apa fierbinte cat sa se inmoaie.
 
Amesteca spanacul cu rosiile, uleiul, ceapa, usturoiul, sarea si piperul, sparge ouale si pune-le pe deasupra, presara niste parmezan si baga toata compozitia la cuptor pentru 12-15 minute.
 
Aceasta reteta este foarte buna si daca amesteci ouale cu toata compozitia.
 
 
2. Mic dejun cu quinoa, fructe si nuci
 
Ingrediente:
 
- o jumatate de cana de quinoa;
 
- un sfert de lingurita de sare;
 
- 1-2 linguri de miere;
 
- o ceasca de lapte;
 
- o jumatate de ceasca de bucatele de fructe;
 
- o banana taiata felii;
 
- un sfert de ceasca de nuci maruntite.
 

Mod de preparare:
 
Pune quinoa la fiert cu o cana de apa si sarea. Dupa ce fierbe si apa este absorbita aproape complet, adauga laptele, mai las-o sa fiarba putin cat sa mai scada, apoi opreste focul, adauga mierea, pune toata compozitia in vase mai mici si orneaz-o cu fructe si nuci.
 
 
3. Omleta turceasca 
 
Ingrediente:
 
- 2 rosii curatate de coaja si tocate cubulete mici;
 
- o ceapa tocata marunt;
 
- 2 ardei grasi tocati cum iti place;
 
- 2 oua;
 
- 2 linguri de ulei de masline;
 
- un ardei iute verde sau un varf de lingurita de chili;
 
- un varf de lingurita de oregano;
 
- sare si piper dupa gust;
 
- patrunjel (optional).
 
Mod de preparare:
 
Pune la calit cateva minute ardeiul, ceapa, ardeiul iute, condimentele chili si oregano. Dupa ce consideri ca s-au calit suficient, adauga rosiile, piperul si sarea, acopera vasul si lasa-le sa se faca la foc mic vreo 5 minute. La sfarsit adauga ouale si amesteca-le cu ingredientele pe care le ai deja in tigaie. Cand ouale s-au facut si nu sunt nici prea moi, nici prea tari, omleta este gata.
 
Si ca sa ai un mic dejun complet turcesc, adauga pe langa omleta niste masline Gemlik, castraveti, branza, ceai negru si paine prajita.
 

 
 
Tags:
idei de mic dejun
retete mic dejun
mic dejunuri sanatoase
mic dejunuri delicioase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare