3 Moduri diferite de a prepara pasca - nu ai mai gustat asemenea bunatati

Pasca este una dintre nelipsitele bunatati de la masa de Paste, asa ca trebuie sa fie cu adevarat speciala pentru a-ti da pe spate rudele si oaspetii. Cu toate ca supermarketurile sunt pline de pasca, cozonaci si diverse alte bunatati pentru sarbatori, nu se poate spune despre ele ca sunt si sanatoase. Intr-adevar, sunt colorate si au gust bun, dar sa ne uitam de curiozitate pe eticheta sa vedem cati conservanti, coloranti si alte substante daunatoare contin. O pasca mult mai delicioasa si sanatoasa poate fi preparata si acasa. Gospodinele abia asteapta sa gateasca in pragul sarbatorilor si cum altfel isi pot etala aptitudinile gastronomice daca nu gatind cele mai inedite si delicioase retete de pasca.

Pasca clasica de la noi este mai mult din aluat, branza si stafide. Nu zic ca nu ar fi delicioasa, dar avand atat de mult aluat se intareste mult prea repede daca nu se consuma pe loc. Noi iti pronumem niste retete de pasca cu putin aluat si multa crema.
 

1.Pasca cu ciocolata

 

Iata o reteta la care poti simti din plin pe papilele gustative gustul intens de ciocolata. Miezul acestui desert este relativ moale, asa ca sunt slabe sansele sa se intareasca ca o pasca obisnuita. Iata ce ingrediente iti trebuie pentru aluat:
 
  • 300 grame de faina integrala
  • 1 ou
  • 150 grame de unt
  • 100 grame de zahar pudra sau poti folosi stevie ( este un indulcitor natural, care nu aduce kilograme in plus)
  • 1 lingurita de esenta de rom, vanilie sau orice altceva doresti
  • Un praf de sare
 
Ingredientele necesare pentru umplutura sunt:
 
  • 10 oua
  • 120 grame de faina integrala
  • 15 grame de cacao
  • 500 grame de ciocolata de calitate superioara ( aceasta va fi topita intr-un vas)
  • 200 grame de zahar sau stevie 
 
Mai intai ne vom ocupa de aluat. Avem nevoie de un bol in care sa punem faina, iar in centrul ei restul ingredientelor. Trebuie sa framantam bine pana obtinem un aluat omogen si usor elastic. Ai nevoie de o tava rotunda de copt in care sa pui hartie de copt, iar peste ea aseara in strat subtire pe fund si pe margini aluatul. A venit timpul sa ne ocupam si de ciocolata pe care o vom topi in baie de aburi. In alt bol vom adauga restul ingredientelor si le vom amesteca bine. In final se adauga si ciocolata. In vas se adauga umplutura si aseaza tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Se tine 40 de minute, apoi micsoram la 160 grade si mai tinem 10 minute.
 
 
 

2.Pasca poloneza

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Alta reteta de pasca cremoasa si nu-ti va lua mai mult de 1 ora si 10 minute sa o gatesti. Pentru aluat iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
  • 150 grame de faina
  • 75 grame zahar pudra sau stevie
  • 1 ou
  • 150 ml de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 grame de unt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
 
Pentru umplutura iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
  • 500 grame de branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina sau 3 daca este cazul
  • 150 grame de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 grame de stafide hidratate in apa cu esenta de rom pentru 20 de minute
 
Pentru glazura ai nevoie de:
 
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
 
Ne ocupam mai intai de ingredientele pentru aluat intr-un bol, iar cand devine omogen turnam ¾ din el intr-o tava rotunda mare. Pe fund turnam mai gros, iar pe margini mai putin. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 grade Celsius si punem tava pentru 12 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura pe care o asezam imediat dupa ce scoatem tava, iar peste ea adaugam si ce a mai ramas din aluat. Vor fi 3 straturi si le lasam 35 de minute la cuptor. O lasam apoi sa se raceasca si adaugam glazura.
 
 

3.Pasca fara aluat

 

O reteta cat se poate de simpla si-ti va lua 1 ora si 30 de minute. Ingredientele necesare sunt: 
 
  • 800 grame branza dulce
  • 200 ml de smantana
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita de praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 12 linguri de zahar
  • Coaja de lamaie
  • 100 grame de stafide
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie sau budinca din seminte de chia
  • Zahar vanilat

 
Toate ingredientele se amesteca bine intr-un bol pana obtinem un amestec omogen, apoi il turnam intr-un vas de yena tapetat cu hartie de copt si lasam 1 ora.
 
 

 

Tags:
pasca
bunatati
moduri de a prepara pasca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Top 6 preparate traditionale de Paste Stil culinar

    Top 6 preparate traditionale de Paste

    20.04.2014

    Nici o masa fara peste, nici un Paste fara miel. Cel mai mare post din an intra pe ultima suta de metri si tot in cursa finala intra pregatirea mesei de Paste. Pregatirile au inceput in Joia Mare,...

    mai mult
  • Pasca cu fructe de Paste Retete de dulciuri si deserturi

    Pasca cu fructe de Paste

    19.04.2014

    Pasca nu poate sa lipseasca de pe masa in Duminica Pastelui. O poti face cu aluat de cozonac, dar la fel de buna este si cu aluat simplu, nedospit. Pasca cu fructe, facuta dupa aceasta reteta...

    mai mult
  • Obiceiuri culinare de Paste Stil culinar

    Obiceiuri culinare de Paste

    22.04.2013

    Postul Pastelui se apropie de sfarsit, si ne pregatim pentru Duminica Invierii. In afara de pregatirea spirituala, traditia romaneasca cere mese bogate, iar produsele traditionale de Pasti sunt...

    mai mult
  • Cozonac de Paste News

    Cozonac de Paste

    12.04.2012

    Cat mancati de obicei de sarbatori ? Medicii recomanda o singura felie de cozonac si asta pentru ca are pana la 180 de kilocalorie. În Gandul gasiti trei retete de cozonac care sa va...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare