3 moduri inedite si delicioase in care sa gatesti pieptul de pui

Secrete 10.02.2017 Livia Caled
Cu siguranta daca s-ar oferi un premiu pentru cel mai gatit aliment din bucatariile romanesti, pieptul de pui l-ar castiga cu siguranta. Pieptul de pui are avantajul ca este usor de digerat, aduce proteine de calitate organismului, se prepara usor si este gustos. 
 
Daca te-ai plictisit sa prepari pieptul de pui la gratar sau sub forma de snitele, incearca sa prepari retetele de mai jos, cu siguranta ti se vor parea delicioase.
 
1. Piept de pui marinat in iaurt, usturoi si lamaie
 
Ingrediente:
 
- o jumatate de pui sau un pui intreg taiat bucati, fara piele;
 
- 1-2 pahare de iaurt gras (5-10% grasime), simplu;
 
- 3 linguri suc de lamaie;
 
- 3-4 catei usturoi pisati;
 
- un sfert de lingurita de chimen pudra;
 
- o lingurita de ghimbir dat pe razatoare;
 
- o jumatate de lingurita de coriandru macinat;
 
- un sfert de lingurita de cuisoare macinate;
 
- ulei;
 
- sare si piper dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
Cresteaza bucatile de carne de pui, astfel incat sa se marineze bine.
 
Intr-un castron amesteca iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul, ghimbirul, coriandrul, piperul, cuisoarele si sarea. Amesteca pana compozitia devine omogena si toarna acest sos peste bucatile de pui. 
 
Acopera castronul cu un capac si lasa carnea la marinat 6-8 ore la frigider.
 
Dupa ce s-a marinat, il poti prepara atat la gratar, cat si la cuptor. Daca alegi sa il faci la cuptor, unge o tava cu ulei, aseaza bucatile de pui in tava cu tot cu sos si lasa-le sa se rumeneasca bine.
 
Orneaza cu patrunjel si serveste-l cu o garnitura de legume.
 
 
 
2. Piept de pui umplut cu broccoli si cascaval
 
Ingrediente:
 
-  o jumatate de kilogram de broccoli;
 
- 4 bucati de piept de pui;
 
- 2  fire de ceapa verde;
 
- putin cascaval ras;
 
- 2 lingurite cu busuioc tocat;
 
- 2 oua;
 
- 2 linguri pesmet;
 
-  2 linguri de unt;
 
- un pahar de lapte;
 
- sare si piper;
 
- 6 morcovi (pentru garnitura);
 
- 200 grame ciuperci albe taiate cubulete (pentru garnitura).
 
Mod de preparare:
 
Se spala buchetelele de broccoli si apoi se fierb in apa clocotita cu sare pret de 3 minute. La final se clatesc cu apa rece. 
 
Se toaca marunt buchetelele de broccoli si ceapa, apoi se amesteca cu busuiocul, cascavalul, galbenusul si pesmetul. Se adauga sare si piper.
 
Bucatile de piept de pui se taie jumatati pe lung, astfel incat sa poata fi umplute si rulate cu amestecul de broccoli. Se inchid cu scobitori. 
 
Dupa ce au fost umplute, se inmoaie in lapte, se tavalesc prin pesmet, ou, sare, piper, busuioc, oregano sau ce alt condiment preferi. 
 
Se baga la cuptor intr-o tava unsa cu unt si se lasa la rumenit vreo 40-45 de minute. 
 
Rulourile se pot servi impreuna cu un amestec din morcovi, ciuperci si broccoli.
 
 
3. Piept de pui cu turmeric, rozmarin si usturoi
 
Ingrediente:
 
- 2 bucati de piept de pui;
 
- 3 linguri ulei de masline;
 
- o lingura unt;
 
- suc de lamaie sau lime;
 
- o lingurita de turmeric;
 
- 2 catei de usturoi;
 
- o lingurita de rozmarin;
 
- o jumatate de lingurita de pudra de chilly;
 
- sare si piper dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
Prepara un sos pentru marinarea puiului din sucul de la o jumatate de lamaie sau chiar o lamaie, cateii de usturoi zdrobiti, uleiul de masline, rozmarinul, turmericul, pudra de chilly, sarea si piperul.
 
Taie pieptul de pui in felii cat mai subtiri si pune-le in sos. Lasa-le la marinat la frigider cel putin o ora, dupa care pune-le la rumenit intr-o tigaie cu o lingura de unt. De asemenea, le poti pune si pe gratar sau le poti prepara la cuptor. 
 
Consuma acest fel de mancare cu o salata verde si ornat cu patrunjel.
 
 
Tu cum prepari pieptul de pui?
 
 
Sursa foto: finecooking.com
 
 
Tags:
piept de pui
retete piept de pui
retete delicioase de pui
piept de pui marinat retete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare