3 moduri noi in care sa consumi mierea

Secrete 20.04.2017 Livia Caled

Mierea este un aliment sanatos, cu importante proprietati antibacteriene si antivirale. Ea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati. Desi este un aliment atat de sanatos, variantele in care o consumam sunt destul de limitate: intinsa pe paine, adaugata in limonade sau mancata direct din borcan cu lingurita, de aceea ne si plictisim rapid de ea. 

Iata mai jos 3 moduri noi in care sa introduci mierea in dieta ta:
 
Prajiturele raw cu miere
 
Pune intr-un blender o cana de curmale fara samburi, o ceasca de nuci, o ceasca de fulgi de ovaz, o ceasca de nuci caju, o cutie mica de lapte de cocos, 2 linguri de miere, o lingurita de seminte de susan, o lingurita e seminte de in, o lingura unt de cocos, 2 lingurite de extract de vanilie, un praf de sare. Intinde aceasta coca, aseaz-o pe un platou si bag-o la frigider. Dupa cateva ore, orneaz-o cu bucatele de fructe si taie-o in patratele. 
 
Prajiturile raw cu miere pot fi facute in tot felul de variante. Trebuie doar sa gasesti combinatia care iti place cel mai mult. Daca ti se par prea dulci, adauga in aluat fructe uscate acrisoare.
 
 
 
Iaurt grecesc cu miere si nuci
 
Cea mai buna gustare intre mese este sa iti prepari un iaurt cu miere, fulgi de ovaz si nuci. Adauga intr-un pahar un strad de fulgi de ovaz, unul de iaurt, apoi unul de bucatele de fructe, apoi inca unul de iaurt si tot asa. La sfarsit orneaza cu miere si nuci. Efectul este garantat.
 
Aceasta gustare ajuta la reglarea tranzitului intestinal, intarirea imunitatii si, nu in ultimul rand, la potolirea poftei de dulce.
 
 
Dressing pentru friptura cu miere
 
Un dressing bine preparat poate sa transforme si cea mai banala friptura sau salata intr-una delicioasa. Amesteca 2 linguri de miere cu 2 linguri de sos de soia, o lingurita de otet de orez, o lingurita de ulei de susan si doi catei de usturoi zdrobiti bine. Adauga acest dressing peste friptura, peste sau in salate. Acest dressing poate fi adaugat peste carne sau peste in tigaie, cand este gata, si lasata sa se mai rumeneasca 1-2 minute. 
 
Acest dressing merge foarte bine pentru friptura de vita, scoici si peste.
 
 
 
Sursa: womenshealthmag.com
 
 
Tags:
miere
cum mananci mierea
retete cu miere
dressing pentru friptura
dressing cu miere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare