Pentru multe persoane pare ceva de domeniul imposibilului sa integreze in vreun fel cereala quinoa in alimentatia lor. Motivul e simplu, nu e o cereala care se cultiva la noi si pare suficient de exotica incat sa nu fie incercata niciodata. Cu toate astea, cereala quinoa nu e atat de complicat de introdus in meniul zilnic. Iata mai jos cele mai simple metode sa o gatesti, fara sa iti mai pierzi timp pretios citind retete.
1. Fierbe quinoa si pune-o in salate
Quinoa se fierbe la fel ca si orezul. Dupa ce o fierbi amestec-o in salate. Cele mai potrivite salate in care o poti adauga sunt cele cu verdeturi, sfecla rosie, avocado, rosii, castraveti, naut.
2. Consum-o pe post de garnitura
O idee foarte buna sa renunti la paine este sa o inlocuiesti cu quinoa. Asadar, cand iti prepari o tocanita sau o friptura, pune alaturi si o garnitura de quinoa. Aceasta garnitura merge perfect si pentru o friptura de somon.
3. Prepar-o sub forma de budinca
Stiai ca cereala quinoa merge foarte bine preparata sub forma de budinca? Tot ce trebuie sa faci este sa o fierbi si sa o amesteci cu blenderul cu niste lapte, banane, curmale si chiar bucatele de ciocolata. Rezultatul este delicios.
De ce sa consumi mai des quinoa?
- contine proteine si confera o stare rapida de satietate;
- poate inlocui cu succes painea si ajuta in procesul de slabire;
- contine carbohidrati care nu ingrasa;
- mentine sanatatea rinichilor;
- accelereaza tranzitul intestinal;
- regleaza glicemia si scade colesterolul;
- intareste imunitatea;
- scade presiunea arteriala;
- este bogata in antioxidanti;
- contine fier, calciu si fibre.
Cum prepari quinoa?
1. Inainte de a o fierbe, clateste-o bine cu apa.
2. Pune-o la fiert ca pe orez, de obicei este gata in 15 minute.
3. Dupa ce se fierbe, scurge-o de apa si amestec-o cu putin ulei de masline si condimente, in caz ca vrei sa o consumi in salate sau pe post de garnitura.