3 motive pentru care plansul iti face bine

Toti am avut perioade in care plansul si-a facut loc mai des. Fie ca te-ai confruntat cu critici nefondate din partea sefului tau, fie ca ti s-a stricat masina, te-ai lovit cu piciorul in coltul biroului sau ai trecut printr-o despartire.

Toate sunt momente in care poti claca si poti incepe sa plangi. Inainte sa te condamni pentru asta, incearca sa te gandesti la cele 3 motive pentru care plansul iti face bine.

Plansul iti imbunatateste starea de spirit

Uneori e bine sa iti permiti sa te eliberezi de stress prin plans. Studiile arata ca oamenii se simt, de fapt, mult mai fericiti dupa ce isi permit sa lacrimeze putin. Care este explicatia? Cercetatorii cred ca plansul in sine ajuta la eliminarea unor chimicale din organism, in timp ce la nivel mental sunt stimulati hormonii care ne aduc buna-dispozitie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Citeste pe Dietetik despre cum sa tai ceapa fara sa plangi.

Planul elimina manganul din organism

Manganul este un microelement esential in toate formele de viata. Necesarul zilnic pentru un adult este de 2–3 mg si are un rol important in utilizarea de catre corpul uman a vitaminei B1 si a vitaminei C, dar si in producerea insulinei de catre celulele beta din pancreas. In cazul in care in organism exista un surplus de mangan, persoanele in cauza se pot confrunta cu afectiuni motrice si tulburari psihice. O forma a bolii Parkinson numita manganism a fost legata de expunerea la mangan a minerilor si muncitorilor din topitorii inca de la inceputul secolului 19.

Partea buna este ca in lacrimi continutul de mangan este de 30 de ori mai mare decat in sange, spun bio-chimistii, asa ca e bine sa mai plangi din cand in cand.

Plansul ajuta la imbunatatirea relatiilor

Plansul in sine starneste empatia prietenilor. Nu iti spunem sa fii eterna victima, dar o lacrima din cand in cand atrage compasiune si suport din partea prietenilor.
 

Tags:
3 motive pentru care plansul iti face bine
lacrimi
ce contin lacrimile
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare