3 obiceiuri proaste prin care iti strici parul
Singurul loc in care vrei sa ai ceva mai subtire este podoaba capilara. Poti sa-ti doresti talie subtire si coapse la fel, insa nimeni nu si-a dorit vreodata sa aiba firul de par subtire si sa se si laude cu el.
Se intampla sa ne stricam singure parul si nici macar nu ne dam seama cum o facem. De aceea am decis sa analizam mai indeaproape si sa identificam problemele.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Afla cum opresti caderea parului.
1. Parul se strica daca faci dusuri fierbinti
Apa fierbinte deshidrateaza atat pielea cat si radacina firului de par. Dermatologii spun ca aburii care se formeaza in baie afecteaza rezervele de ulei din radacina parului si duc la ruperea rapida a firelor. Ca sa nu te mai trezesti cu o mana de par in perie dupa fiecare pieptanat, da temperatura cu cateva grade mai jos. Parul tau va fi mai stralucitor daca il tratezi cu blandete.
2. Parul se strica atunci cand il usuci in exces cu foehnul
Foehn, placa de par sau ondulator – toate afecteaza firul de par pe toata lungimea lui. Caldura excesiva distruge proteinele care protejeaza cuticula firului de par si asa te alegi cu un fir carliontat din cauza temperaturii. Incearca sa limitezi uscatul pe par la 2 sau 3 ori pe saptamana si intotdeauna aplica un spray de protectie inainte de a-l supune tratamentelor care au legatura cu coafatul.
3. Dietele afecteaza grav stralucirea parului
Poate ca reusesti sa slabesti pe moment daca te infometezi, dar cu siguranta vei avea un par tern. Atunci cand te infometezi corpul tau cauta surse de energie. Asa se face ca ia toti nutrientii din par si ajungi sa te confrunti cu niste caderi masive ale podoabei capilare.
De altfel, unul dintre simptomele anorexiei este caderea continua a firelor de par. Incearca sa ai o dieta sanatoasa in care sa incluzi proteine pe care le iei din peste, linte, pui si fasole. Necesarul de proteine zilnice este de 46 de grame.