3 retete cu fasole alba, inedite si rapid de preparat

Daca tii post sau ai un stil culinar din care ai redus consumul de produse de origine animala, atunci n-ar trebui sa neglijezi fasolea, un aliment foarte satios si sanatos. Printre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale consumului de fasole se numara accelerarea tranzitului intestinal, aportul de proteine de calitate adus organismului, scaderea colesterolului, prevenirea diabetului de tip 2 si, nu in ultimul rand, energizarea organismului.

Deoarece nu contine multe calorii si confera o senzatie de satietate pentru multe ore, fasolea este recomandata in curele de slabire, inclusiv in cele drastice.
 
Azi iti recomandam 3 retete inedite cu fasole alba pe care sa le prepari cat mai des:
 
1. Salata cu fasole alba, avocado si rosii cherry
 
Ingrediente:
 
- 800 de grame de fasole alba boabe (din conserve, gata fiarta), bine scursa de apa;
- 10 rosii cherry;
- un castravete;
- un ardei gras mare;
- o jumatate de avocado;
- o ceapa de apa;
- trei linguri cu ulei de masline;
- o lingura cu otet basamic;
- sare si piper;
- o legatura de patrunjel sau coriandru;
- suc de lamaie (optional);
- 3 felii de paine.
 
Mod de preparare:
 
Taie toate legumele dupa cum iti place. Ideal este sa fie in bucatele cat mai mici si egale. Taie feliile de paine in cubulete si pune-le la cuptor pana ce devin aurii si se usuca bine. Amesteca toate ingredientele, adauga si vedeata tocata marunt. Pune uleiul si otetul balsamic. Potriveste cu sare si piper, adauga suc de lamaie daca vrei mai acrisoara. Amesteca totul si lasa salata sa stea la rece circa 30 de minute. Inainte sa o servesti pune si bucatile de paine prajita. Daca nu iti place salata cu crutoane, poti pune bucatele de bacon prajite.
 
 
 
2. Paste cu fasole alba si sos de rosii
 
Ingrediente:
 
- paste, o jumatate de punga de penne sau fusilii;
- 2 rosii decojite; 
- 2 linguri ulei de masline; 
- 2 catei de usturoi; 
- o ceapa; 
- o cana de fasole fiarta; 
- 3 linguri rosii cuburi la cutie; 
- sare si piper dupa gust; 
- patrunjel sau busuioc (optional); 
- 2 lingurite parmezan ras.
 
Mod de preparare:
 
Fierbe pastele al dente cu putina sare.
 
Pune intr-o tigaie uleiul de masline, rumeneste vreo 30-40 de secunde usturoiul, adauga rosiile tocate, rosiile cuburi la cutie si ceapa tocata marunt. Lasa-le pe foc pana se inmoaie ceapa, adauga sare si piper dupa gust, dupa care stinge focul si toarna acest sos peste paste.
 
Adauga patrunjel sau busuioc si pune parmezanul ras pe deasupra.
 
 
3. Salata cu fasole alba si usturoi
 
Ingrediente:
 
- o cana si jumatate de fasole alba fiarta;
- 2-3 catei de usturoi pisati;
- 3-4 linguri de suc de lamaie;
- 3-4 linguri ulei de masline;
- o ceapa uscata tocata marunt;
- 2 cepe verzi;
- o legatura de patrunjel;
- sare si piper dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
Amesteca intr-un vas toate ingredientele si gata, salata este gata. Adauga suc de lamaie sau ulei daca mai este nevoie. La aceasta salata mai poti adauga si bucatele de avocado sau cubulete de branza. 
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: frugalnutrition.com
 
 
 
Tags:
retete fasole
retete satioase
retete fara carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare