Nu-i asa ca ai momente in care vrei sa mananci salate fara legume crude? Sa consumi zilnic salate cu tot felul de cruditati nu numai ca te aduce intr-o stare de plictis a gustului, ci si intr-o lipsa de chef de a mai toca ingredientele.
Cand ai asemenea momente si totusi vrei sa mananci ceva sanatos, incearca salatele calde, fara prea multe verdeturi si legume crude. Azi iti recomandam 3 salate calde, perfecte pentru un pranz rapid.
1. Salata calda cu orez si cartofi dulci
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mare;
- un morcov;
- 150 grame orez;
- o mana de seminte mixte, printre care seminte de dovleac, de floarea soarelui si de in;
- cateva ciuperci;
- o jumatate de ceapa;
- 2 linguri ulei masline;
- cateva frunze busuioc;
- sare si piper.
Mod de preparare:
Fierbe quinoa si orezul cu putina sare, apoi amesteca-le cu ulei de masline.
Separat fierbe cartoful dulce si morcovul. Taie-le cuburi si amesteca-le cu orezul.
Rumeneste ciupercile cu putina ceapa si amesteca-le si pe ele cu orezul.
Adauga frunzele de busuioc, semintele si piperul.
2. Salata calda cu broccoli, fasole verde si ou
Ingrediente:
- cateva buchetele de broccoli preparate la aburi;
- ulei de masline;
- o ceasca de bucatele de bacon sau de piept de pui fiert;
- 2 oua taiate sferturi sau 6 oua de prepelita taiate jumatati;
- o cana de fasole verde fiarta;
- parmezan ras;
- sare si piper;
- o jumatate de lingurita de mustar Dijon;
- o lingura otet.
Mod de preparare:
Prepara un dressing din mustar, otet si o lingura de ulei de masline.
Fierbe ouale, buchetelele de broccoli si fasolea verde.
Pune 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, adauga bucatelele de carne, rumeneste-le putin, apoi fasolea verde, buchetelele de broccoli, sare si piper dupa gust. Ia-le de pe foc, amesteca-le cu dressingul, adauga parmezanul ras si ouale. Serveste salata calda.
Daca vrei salata mai acrisoara, adauga niste suc de lamaie.
3. Salata calda de paste colorate
Ingrediente:
- o jumatate de punga de paste colorate;
- o lingura ulei de masline;
- un ou fiert;
- masline negre sau verzi, cum ne plac mai mult;
- patrunjel;
- o felie de branza semiveche sau veche;
- 2 fire de ceapa verde;
- cateva rosii cherry;
- lamaie sau putin otet balsamic (optional).
Mod de preparare:
Se fierb pastele, nu foarte mult ca sa nu se inmoaie si sa se sfarame atunci cand le amesteci.
Amesteca-le cu ulei de masline, oul fiert taiat cuburi, branza maruntita si ea, rosiile cherry tocate sferturi, maslinele, ceapa si patrunjelul.
Adauga sare, piper, suc de lamaie si otet dupa gust.
Pofta buna!