3 salate de toamna delicioase si cu putine calorii

Secrete 12.10.2016 Livia Caled
Cand vine vorba de imbunatatirea digestiei si mentinerea unei greutati normale, salatele sunt remediul perfect. Nu exista un anotimp mai potrivit ca altul pentru salate, ele trebuie consumate tot anul si, daca se poate, la cel putin doua mese pe zi, alaturi de un fel principal sau chiar ca fel principal. Pentru a beneficia de ingrediente cat mai sanatoase, este bine sa consumi legumele si fructele atunci cand e sezonul lor. 
 
Azi iti recomandam 3 salate de toamna, satioase, usor de facut si cu putine calorii:
 
1. Salata cu sfecla rosie, nuci si branza
 
Ingrediente:
 
- 2-3 bucati sfecla rosie, fierte si taiate cuburi;
 
- o ceasca naut fiert;
 
- 1 lingura de suc de lamaie;
 
- 1 lingura otet;
 
- 2 linguri ulei de masline;
 
- o ceapa rosie taiata fasiute;
 
- o ceasca de cubulete de branza feta;
 
- salata verde;
 
- sare dupa gust;
 
- mustar Dijon;
 
- o mana de nuci maruntite.
 
Mod de preparare:
 
Amesteca intr-un vas bucatelele de sfecla cu sucul de lamaie, salata verde tocata, ceapa, nautul, uleiul de masline, nucile, otetul si sarea, dupa care adauga bucatelele de branza feta. Pentru un gust mai bun adauga si mustar de Dijon cat iti place.
 
 
2. Salata de varza cu nuci si stafide
 
Ingrediente:
 
- o jumatate de capatana de varza rosie;
 
- un mar;
 
- un sfert de ceapa rosie;
 
- o jumatate de cana de nuci (taiate nu foarte marunt);
 
- o jumatate de cana de stafide.

Mod de preparare:
 
Taie varza cat poti de fin, apoi marul si ceapa rosie, dupa care adauga nucile si stafidele. La aceasta salata poti sa faci si un dressing din iaurt, putin piper, ulei de masline si otet de mere. 
 
 
 
3. Salata calda cu fasole alba, chorizo, telina si rosii cherry

Ingrediente:
 
- 2 linguri ulei de masline;
 
- o ceapa rosie;
 
- 2-3 cozi de telina, taiate cuburi;
 
- un ardei gras tocat fasii;
 
- o cana de fasole alba fiarta, clatita si scursa de apa;
 
- 150 ml vin alb;
 
- o cana de jumatati de rosii cherry;
 
- o bucata de chorizo, taiata feliute;
 
- o legatura de patrunjel tocata;
 
- o ceasca de crutoane;
 
- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
 
Pune o tigaie pe foc cu uleiul, adauga feliutele de chorizo si lasa-le pentru 2 minute. Cand feliutele de chorizo au inceput sa miroasa apetisant, adauga ceapa, telina si ardeiul gras pentru vreo 4-5 minute. Amesteca bine, adauga vinul si mai amesteca vreo 2-3 minute. Dupa ce vinul este redus la jumatate, adauga fasolea si las-o si pe ea sa se incalzeasca putin.
 
Dupa ce s-a incalzit si fasolea, opreste focul si pune toate ingredientele intr-un vas, adauga rosiile cherry si patrunjelul, amesteca-le bine si nu uita de crutoane.
 
 
Pofta buna!
 
 
Tags:
salate de toamna
salate toamna
retete salate
salate putine calorii
salate satioase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare