3 salate ideale pentru detoxifiere

Salatele de detoxifiere sunt salate cat mai simple, care contin ingrediente cu proprietati de detoxifiere, bogate in fibre, minerale si vitamine. Unele ingrediente ajuta la curatatea ficatului si rinichilor, altele ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, iar altele contin doar nutrienti esentiali pentru organism. Fiecare salata de detoxifiere actioneaza diferit, de aceea intr-o asemenea cura este important sa variezi salatele.

Daca te afli in plina cura de detoxifiere si nu stii ce sa mai mananci, iti recomandam 3 retete de salate, potrivite pentru orice masa a zilei.

1. Salata cu dovlecel, usturoi si marar

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este cea mai simpla salata de detoxifiere si este foarte delicioasa. Lamaia stimuleaza eliberarea enzimelor si ajuta la transformarea toxinelor in apa, uleiul de masline contine grasimi sanatoase, iar dovlecelul are efect anti-inflamator si asigura protecte cardiovasculara. De asemenea, usturoiul este un aliat de nadejde in procesul natural de detoxifiere al organismului. Anumite substante continute de usturoi au capacitatea de a activa si stimula functia hepatica, intervenind in procesul de sinteza al unor enizime care neutralizeaza si elimina toxine, ceea ce duce la detoxifierea sistemului digestiv, incepand cu ficatul si terminand cu tudul digensiv.

Ingrediente:

- un dovlecel;
- cimbru sau busuioc;
- 1 catel de usturoi;
- 1 lamaie;
- putina sare;
- o legatura de marar;
- ulei de masline.

Se taie dovlecelul rondele si se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Nu cred ca trebuie sa mai detaliez ca lamaia trebuie stoarsa, mararul tocat marunt si usturoiul pisat. In fine, dupa ce amesteci frumos toate astea intr-un bol, o sa vezi, rezultatul e spectaculos, iar gustul surprinzator de fresh.



2. Salata cu avocado, sfecla rosie si morcovi

Salata cu avocado, sfecla rosie si morcovi este o salata usor de facut si foarte sanatoasa. Sfecla rosie ste bogata in vitaminele B3, B6 si C, dar si beta-caroten. Are fier, magneziu, zinc si calciu, toate necesare pentru o detoxifiere optima si o eliminare a toxinelor. Sustine si o functionare optima a vezicii biliare si a ficatului, organe esentiale pentru distrugerea elementelor nesanatoase din corp. Avocado este unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume, si asta pentru ca el contine grasimi sanatoase, este plin de antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului.

Ingrediente:
- un avocado copt;
- 1 morcov;
- o salata verde;
- o mana de rucola;
- o mana de spanac;
- o sfecla rosie proaspata;
- un castravete;
- putin ulei de masline;
- putina sare;
- suc de lamaie dupa gust.

Tocati salata, rucola si spanacul cat de mare va place. Taiati fasiute morcovii, sfecla rosie si fructul de avocado.
Taiati o jumatate de castravete pe lung, felii subtiri, iar cealalta jumatate fasiute. Amestecati toate ingredientele impreuna cu sarea, uleiul de masline si sucul de lamaie.



3. Salata verde cu ceapa, ridichi, morcovi si seminte de in

Este una dintre cele mai banale salate, insa este foarte buna pentru detoxifiere. Salata verde este recomandata mai ales in curele de slabire pentru faptul ca are putine calorii. Semintele de in sunt considerate super-alimente atunci cand vine vorba de detofixiere. Au foarte multe fibre, care alunga toxinele din tractul intestinal, continand si omega 3. Ideal ar fi sa le rasniti inainte.

Ingrediente:
- o salata verde;
- o ceapa verde;
- o legatura de ridichii;
- sucul de la o lamaie;
- ulei de masline;
- o lingura de seminte de in;
- un morcov taiat fasiute;
- putina sare.

Tocati ingredientele si amestecati-le bine. Pentru culoare puteti sa mai adaugati un ardei gras rosu sau niste rosii cherry.



Pofta buna!

P.S. Foarte bune pentru detoxifiere sunt si salatele cu varza, telina si broccoli.

 

 

Tags:
salate detoxifiere
salate pentru detoxifiere
idei detoxifiere
cura detoxifiere
detoxifiere corecta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare