3 sucuri naturale si gustoase care te scapa de balonare

Afectiuni 27.05.2016 Livia Caled
Balonarea este cel mai des intalnit disconfort abdominal si, daca nu este un simptom al unei afectiuni mai grave, se poate trata destul de usor prin remedii naturale si prin evitarea alimentelor despre care stim ca ne creeaza probleme. Cele mai frecvente cauze ale balonarii sunt combinatiile nepotrivite de alimente, intoleranta la gluten sau lactoza, o alimentatie bogata in grasimi, fasolea, lintea sau nautul fierte insuficient, anumite fructe, alimentele care contin amidon si sorbitol, consumul de bauturi carbogazoase, anumite medicamente sau modificari hormonale in cazul femeilor.

Daca treci printr-o perioada in care ai gaze intestinale si balonari frecvente, iti recomandam 3 sucuri naturale, usor si rapid de preparat, perfecte pentru evitarea problemelor digestive, dar si pentru detoxifiere.
 
1. Sucul cu lamaie si ghimbir
 
Cel mai simplu suc care te ajuta sa scapi de balonare este limonada cu ghimbir, indulcita cu lamaie. In medicina naturista, ghimbirul este considerat un factor important in procesul de eliminare a gazelor intestinale si de relaxare a tractului intestinal. Practic, aceasta minunata radacina lupta cu succes impotriva compusilor inflamatori din stomac. La acest suc poti adauga si o jumatate de lingurita de turmeric, un condiment renumit, de asemenea, pentru proprietatile lui anti-inflamatorii si pentru capacitatea de a elimina toxinele din organism.
 
2. Sucul cu capsuni si seminte de chia
 
Pune 2 lingurite de chia intr-o cana de apa si lasa-le la inmuiat, la frigider, pentru o ora. Dupa ce s-au inmuiat, amesteca-le cu blenderul cu o jumatate de cana de capsuni, o jumatate de cana de afine sau zmeura, o lingura de suc de lamaie sau lime si o lingura de lamaie. Aceasta bautura este foarte satioasa, energizanta si delicioasa. 
 

3. Sucul cu telina, lamaie si mar
 
Pentru acest suc ai nevoie de un castravete curatat de coaja, un mar verde, sucul de la o jumatate de lamaie, frunzele de la o telina si un pahar de cuburi de gheata. Amesteca toate ingredientele cu blenderul si consuma-l imediat. Acest suc este excelent si pentru detoxifiere, pentru intarirea imunitatii si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si pentru scaderea colesterolului.
 
Alte remedii rapide pentru balonare sunt: ceaiul de musetel, ceaiul de ghimbir, ceaiul verde, apa calduta cu lamaie, ceaiul de menta, apa cu putin otet de mere.
 
 
Tags:
balonare
remedii
sucuri naturale
gaze intestinale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • sabina
    1. sabina 27.05.2016 16:05

    *Noutate absoluta, doar acum!* Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: friendshipandjobs@gmail.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare