Toamna este sezonul in care racelile incep sa isi faca de cap si virusii incep sa circule in voie prin scoli, gradinite, la locul de munca, in mijloacele de transport si prin casele prietenilor. Cum tii raceala la distanta si iti intaresti imunitatea? Simplu, schimbandu-ti stilul alimentar cu unul mai sanatos.
Iata 3 retete de supe crema care iti dau energie, iti imbunatatesc digestia si iti intaresc sistemul imunitar.
1. Supa crema de morcovi cu ghimbir, usturoi si lamaie
Oare mai trebuie sa spun ca ghimbirul, usturoiul si lamaia sunt cele mai bune remedii pentru raceala si probleme de digestie?
Ingrediente:
- 8 morcovi;
- o jumatate de ceapa;
- o lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt;
- o jumatate de lingurita de usturoi pisat;
- 2 rosii curatate de coaja si tocate cubulete;
- o lingurita de coaja rasa de lamaie;
- 2 linguri de suc de lamaie;
- 2 linguri de smantana;
- sare dupa gust;
- patrunjel.
Mod de preparare:
Pune intr-o oala la fiert morcovii, ceapa, rosiile si putina sare. Dupa ce s-au fiert, adauga usturoiul si ghimbirul si mai lasa-le pe foc cateva minute. Opreste focul, adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, dupa care amesteca bine cu blenderul pana supa se transforma in crema.
Orneaza cu patrunjel si serveste cu putina smantana pe deasupra. Daca nu iti place smantana, poti orna supa cu cateva picaturi de ulei de masline.
2. Supa crema de conopida cu turmeric, ardei iute si usturoi
Aceasta este o supa crema delicioasa, cu multe condimente, care te va face, cu siguranta, sa mai ceri si a doua portie.
Ingrediente:
- 4 cani si jumatate de supa de pui;
- 1 conopida mare, taiata in cubulete;
- 1 lingura de ulei de masline;
- 2 morcovi;
- 2 cepe medii, tocate;
- 1 lingurita de chimen macinat;
- 1 lingurita de turmeric;
- o jumatate de lingurita de coriandru pudra;
- un varf de lingurita de cardamon macinat;
- cativa fulgi de ardei iute;
- 4 catei de usturoi, tocati;
- 1 cana de lapte de cocos
- sare si piper dupa gust;
- o lingurita de otet;
- patrunjel pentru ornat.
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, incinge uleiul si adauga toate mirodeniile, inclusiv ceapa, cu exceptia usturoiului. Amesteca aproximativ 10 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Apoi adauga usturoiul si mai amesteca putin.
Pune si restul ingredientelor. Atunci cand incepe sa fiarba, redu focul si tine-l asa 15 minute, pana cand se inmoaie conopida.
Opreste focul si transfera totul intr-un blender. Dupa ce ai amestecat bine, transfera din nou supa in oala si adauga laptele de cocos si otetul. Serveste supa ornata cu patrunjel si cu putin piper negru.
3. Supa de sparanghel cu hrean
Hreanul te apara de raceala, iar sparanghelul amelioreaza durerile si inflamatiile din corp, reduce riscul de boli de inima si detoxifiaza, asa ca punem aceste ingrediente impreuna si facem o supa gustoasa numai buna pentru perioada ploioasa.
Ingrediente:
- 500 de grame de sparanghel;
- 30 grame de unt;
- 1 ceapa;
- 2 linguri de smantana;
- 1 lingura de hrean;
- patrunjel;
- sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Topeste untul si caleste ceapa tocata pana cand aceasta se inmoaie. Adauga si sparanghelul si mai tine pe foc 5 minute, timp in care amesteci din cand in cand. Toarna 450 de mililitri de apa fierbinte si lasa supa sa fiarba pentru 15 minute.
Intre timp, amesteca hreanul cu smantana, iar cand legumele s-au fiert pune-le in blender. Serveste supa de sparanghel cu crema de hrean si cu patrunjel pe deasupra.
Pofta buna!
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves