3 tratamente fara medicamente

Ne-am format reflexul gresit de a lua cate o pastila la cel mai mic semn de durere. Avem prea multe farmacii la colt de strada, prea multe dulapuri burdusite cu medicamente. Ce mai, suntem o natie de ipohondri, gata sa se dopeze cu pastile la primul semn ca ceva nu e in ordine.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce-ar fi sa facem un pas in spate ca sa vedem imaginea completa? Sunt destule simptome care pot fi tratate fara medicamente. Vorbim aici despre dureri usoare sau stari de greata si ameteli. Pentru acestea, dar si pentru altele, exista 3 metode de tratament fara pastile.

 1. Acupunctura

Cand vine vorba de acupunctura, toata lumea se gandeste la multe ace infipte in piele, insa, ce nu se stie, este ca acest procedeu nu este dureros si nu are efecte adverse, poate doar mici leziuni la nivelul pielii care dispar in cateva zile.

El aduce multe beneficii organismului prin actionarea zonelor reflexogene si energetice. De altfel, ideea de baza a acupuncturii este eliberarea organismului de stres si reenergizarea lui.

Acupunctura trateaza tot felul de afectiuni, mai ales de natura psihica. Asadar, daca va simtiti stresat, deprimat, frustrat, trist, fara vlaga sau aveti insomnii, puteti sa rezolvati aceste probleme cu cateva sedinte de acupunctura.

2. Aromaterapie

Aromaterapia nu este neaparat prima unealta la care apelezi pentru a-ti imbunatati productivitatea si a-ti creste afacerea, dar poate ca ar trebui sa o incerci uneori.

De ce functioneaza? Pentru ca mirosul este cel mai puternic dintre toate cele 5 simturi si poate influenta cel mai mult activitatea creierului. Daca vreti sa discutam in termini anatomici, bulbii olfactivi sunt componenti ai sistemului limbic si sunt direct conectati la zone ale creierului care proceseaza emotiile si invatarea. Studiile de specialitate au aratat ca mirosul poate declansa emotii care ne aduc aminte de ceva sau de cineva.

In caz ca te doare capul, maseaza-te pe tample si pe scalp cu ulei de migdale, ulei de cocos, ulei de levantica sau ulei de menta. Durerea va fi ameliorata. Prin masajul cu uleiuri, tensiunea din tample este eliberata.

Afla ce dureri ia cu mana uleiul de lavanda.

 

3. Reiki

Este o metoda de tratare a problemelor medicale sau emotionale care se bazeaza pe atingere si pe o filozofie a vindecarii naturale. Metoda Reiki a fost descoperita in secolul trecut de Mikao Usui, un calugar budist japonez care si-a dorit foarte mult sa gaseasca o metoda simpla, blanda si completa de tratament si vindecare.

A studiat medicina traditionala japoneza precum si pe cea vestica/alopata si le-a imbinat cu studiile sale de filozofie, religie si metodele de vindecare energetica. Printr-o practica intensa a reusit sa integreze aspectele spiritual, energetic si corporal intr-o metoda pe care a numit-o „Usui Reiki Shiki Ryoho”. Astazi Reiki este o metoda de tratament practicata peste tot in lume de la spitale la clinici, de la centre de tip spa pana la cabinete private.

 

Tags:
3 tratamente fara medicamente. aromaterapie
acupunctura
reiki
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare