4 beneficii pe care le are ciocolata neagra asupra sanatatii

Probabil ca nimeni nu are nevoie sa fie convins sa manance ciocolata, dar ca sa nu te simti vinovata cand te rasfeti cu un astfel de desert, citeste beneficiile pe care le are ciocolata neagra. 

Ba mai mult de atat, trebuie sa mananci ciocolata in fiecare zi, ca pe o vitamina, cu conditia ca aceasta sa aiba un continut mare de cacao (peste 70%). 
 
Pe langa faptul ca are efect afrodisiac si ca iti schimba imediat starea de spirit, ciocolata neagra mai are urmatoarele beneficii. 
 
 
Gratie continutului mare de antioxidanti, ciocolata neagra te va ajuta sa ai o piele mai fina, mai putin uscata si mai rezistenta la arsuri. Potrivit unor studii, cacaua stimuleaza circulatia sangelui la nivelul capilarelor fine din stratul superior al pielii, adica cele care protejeaza pielea impotriva deshidratarii si arsuri. 
 
Unul dintre studii, publicat in European Journal of Nutrition, a demonstrat ca pierderea umiditatii din piele este stopata cu 25% dupa un consum de ciocolata neagra timp de 12 zile. 
 
Cercetatorii din Marea Britanie au studiat doua grupuri de femei care au primit, timp de 12 saptamani, ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte. Concluziile au fost ca femeile care au mancat ciocolata neagra si-au dublat protectia impotriva razelor UV. 

 
2. Dinti mai sanatosi 
 
Nu incercam sa desfiintam avertismentul care spune ca ciocolata iti strica dintii, ci vrem doar sa lamurim ca zaharul din ciocolata face asta, pe cand cacaua chiar ii protejeaza. Aceasta omoara bacteriile si impiedica formarea placii. 
 
3. Reduce poftele si cresterea in greutate 
 
Cacaua este bogata in fibre si in proteine, dar mai face un lucru si mai interesant. Un studiu realizat in Olanda a aratat ca persoanele care doar au mirosit ciocolata cu 85% cacao au avut pofta de mancare redusa aproape la jumatate. Oamenii de stiinta au aflat ca mirositul ciocolatei negre stimuleaza productia unui hormon anti-foame, numit ghrelin, iar efectul dureaza o ora. 
 
4. Un antrenament mai eficient 
 
Ciocolata iti da energie inainte de antrenamente, dar si in timpul lor si te scapa de febra musculara de dupa. Explicatia este ca doi antioxidanti din cacao cresc absorbtia muschilor de nutrienti care produc energie. 
 
Pentru a te putea bucura din plin de beneficiile pe care le ofera ciocolata neagra trebuie sa consumi zilnic, timp de opt saptamani, 40 de grame (impartite in mai multe portii). Tine ciocolata pe limba si las-o sa se topeasca usor.
Tags:
ciocolata neagra
ciocolata
cacao
desert
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare