Cafeaua este pentru multi dintre noi precum vitaminele. Cand ne simtim obositi si lipsiti de energie apelam imediat la ea, devenind o parte importanta din vietile noastre, atat de prezenta incat au aparut pe piata o multime de produse din cafea, respectiv masti de fata cu cafea, scrub-uri de corp, geluri de dus, creme si multe altele.
Cafeaua aduce multe
beneficii pentru organism si asta datorita antioxidantilor puternici. Nu mai zic de aroma placuta care se imprastie in toata casa. De ce sa nu profitam la maxim de avantajele cafelei si sa preparam si deserturi sanatoase care nu afecteaza silueta? Mai jos veti gasi cele mai savuroase deserturi din cafea!
1.Vafe vegane cu dovlecei si cafea
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
O reteta potrivita pentru aceasta perioada a toamnei, care se prepara in doar 20 de minute. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 ou
- Piure de dovleac
- ¼ cana de zahar brun
- Seminte de struguri sau ulei de struguri
- 1 lingura de ulei de cocos
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura de condiment pentru placinta de dovleac
- 1/3 cana de cafea macinata
- Putina faina de grau integral
- Jumatate de cana de lapte de migdale neindulcit
- Seminte de in
Pentru aceasta reteta ai nevoie doar de un bol si niste vafe. Amesteca toate ingredientele intr-un bol de sticla, iar la urma adauga faina si lasa sa creasca 5 minute. Pasul urmator este sa ungi vafele cu putina compozitie si sa le pui una peste alta, dupa care le pui intr-o tava la cuptor si le lasi pana se rumenesc bine. Nu uita sa folosesti hartie de copt.
2.Negrese cu expresso in doar 5 minute
Iata niste negrese care nu ingrasa, pentru ca nu se va folosi faina, lactate, oua, unt sau zahar. Ai nevoie doar de:
- Jumatate de cana de nuci simple
- 1 cana de migdale nesarate si faramitate
- ¾ cani de cacao
- 1-2 linguri de expresso pulbere sau cafea macinata in functie de preferinte
- 1 lingura de ssare de mare
Toate ingredientele se pun faramitate intr-un bol, se amesteca bine, iar apoi se aseaza pe o folie de copt in tava si se da o forma ca de tort, dupa care se lasa cateva minute la cuptor pana se coace. Cand este gata, negresele se lasa la racit si abia apoi se taie ca sa nu se strice forma.
3.Fursecuri cu expresso dublu in 15 minute
Ai nevoie de:
- Jumatate de cana de zahar de cocos
- ¼ cana de fulgi de cacao de buna calitate sau ciocolata neagra faramitata
- 1 ceasca de unt de migdale
- Jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu
- Jumatate de lingura de sare de mare
- 3 canite de expresso tare preparate
- 2 linguri de seminte de in
- Pudra de cacao
Toate ingredientele se amesteca bine intr-un bol de sticla, iar cand amestecul este omogen se iau bucati de aluat si se da forma de fursecuri, dupa care se pun in tava pe o foaie de copt si se lasa pana se rumenesc, adica cam 15 minute. Inca un lucru, daca amestecul este prea moale, completati cu mai multa ciocolata faramitata si cafea macinata si lasati vreo 20-30 de minute la frigider pana se intareste putin.
4.Granita din Mojito
Evident, acest Mojito nu contine alcool. Ai nevoie de sirop mojito si granita. Pentru sirop vei avea nevoie de:
- Jumatate de cana cu zahar brun
- Jumatate de cana cu apa
- 1 pumn de menta proaspata
*Ingredientele se pun la foc mediu timp de 1 minut pana se dizolva zaharul si apoi lasa amestecul la temperatura camerei.
Pentru granita ai nevoie de:
- 2 cesti de cafea preparata
- Sirop de menta sau menta proaspata
- 1 cana de smantana rece fara grasimi
- 1 lingura de esenta de vanilie
- Scortisoara pentru stropire
- Garnitura de menta proaspata
*Granita se pune la congelator si se lasa o ora. Atunci cand scoti amestecul, faramiteaza usor bucatile de gheata, iar pentru a servi pune menta si smantana. Este un desert rece, deci se tine mereu la congelator.
Sursa: huffingtonpost.com.au; howsweeteats.com;